Antena Meniu Search
x

Sfârșit de vară canicular. Românii au făcut plajă la cota 2.000, în Sinaia

Un val de aer tropical a adus un sfârşit canicular de vară, atipic pentru România. Au fost temperaraturi resimţite de peste 40 de grade Celsius în mai multe zone din ţară. În oraşe, oamenii s-au refugiat la terase, în parcuri sau la ştranduri. Cei mai mulţi însă au luat drumul munţilor, pentru că doar zonele înalte au scăpat de codul galben de caniculă. Meteorologii spun că toată luna septembrie va fi mai caldă decât altă dată.

de Redactia Observator

la 30.08.2020, 21:40

Vezi și
  • Au fost temperaraturi resimţite de peste 40 de grade Celsius în mai multe zone din ţară
  • Meteorologii spun că toată luna septembrie va fi mai caldă decât altă dată

Pe caniculă, locuitorii din Galaţi au descoperit o mare mai mică lângă ei: Lacul Brateş.

Copii: Am venit cu părinţii noştri. Să ne relaxăm într-un fel că începe şi şcoala şi totuşi. Să mai profităm puţin de vacanţă. Cât o mai avem.

La amiază, în Galaţi, temperatura resimţită a sărit de 37 de grade. A fost a treia zi la rând de caniculă.

Localnică: Sub orice critică, şi-n casă este foarte cald şi afară, peste tot. Mai avem puţin, vine iarna, şi o să ducem dorul.

Caniculă și în Timişoara

Valul de aer tropical acoperă aproape toată ţara.

Iulia Dumitraşcu, reporter Observator: În capitala Banatului au fost două zile de foc. În acest moment, la ora după-amiezii, în Timişoara sunt 36 de grade Celsius. Cele mai căutate locuri au fost terasele cu foarte multă umbră.

Localnic: Am încercat să căutăm şi locuri cu piscine, dar toate sunt foarte aglomerate în oraş astăzi, aşa că ne refugiem pe unde putem.

Localnică: Vai, este extrem de cald. Nu ne aşteptam să fie atât de cald la sfârşit de august. Dar sper să reuşim să ne răcorim cu ceva, o îngheţată, o limonadă. Nu ştiu, e groaznic.

Băuturile reci si îngheţata au adus un strop de răcoare.

Tânără la terasă: Am şi ales să mănânc ceva care să fie mai răcoritor ca să nu mă încălzească prea tare. Am optat pentru o salată.

Claudia Csik, ospătar: Pentru noi căldura e binevenită, oamenii ies, consumă multe băuturi reci, limonade şi tot ce înseamnă răcoritoare.

Oamenii s-au răcorit pe Transalpina

Doi tineri din Timişoara au fugit de căldură pe cel mai înalt drum din România.

Reporter: Te aşteptai la vântul ăsta?

Motociclist: Sincer, nu, dar e ok. Suntem un pic mai echipaţi. E cu piele, e în regulă.

Diana Speretoiu, reporter Observator: În ciuda razelor de soare, doar 17 grade sunt în termometre acum, la cota 2000. Aşa că nu e de mirare că pe două roţi sau cu maşina, mii de turişti au urcat astăzi pe Transalpina.

La cota 2.000 în Sinaia s-a făcut plajă

La cota 2.000 din Sinaia, nu se schiază dar se face plajă. Turiştii au admirat peisajul din şezlonguri.

Mii de turişti s-au refugiat şi la Râşnov. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru ca drumurile să nu fie complet blocate.

Pe potecile canionului Şapte Scări, sute de oameni, bucuroşi că au scăpat de vremea călduroasă, au stat umăr la umăr fără să poarte măşti de protecţie.

Alina Şerban, meteorolog ANM: Şi mâine vom avea vreme caniculară şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara, în zonele de câmpie şi podiş, cu temperaturi mai ridicate în zonele de sud şi de est.

De mâine seară în vestul ţării vor apărea furtunile cu tunete şi fulgere. În restul ţării, vremea se va menţine călduroasă şi săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Sfârșit de vară canicular. Românii au făcut plajă la cota 2.000, în Sinaia