Antena Meniu Search
x

Video "Mi-am găsit numărul". O ploaie torenţială de o oră a inundat străzile din Iaşi. Oamenii au fost avertizaţi prin RO-Alert să stea în case

În Iaşi pare că a venit iarna, nu toamna. Astăzi, grindina s-a aşezat într-un strat gros pe drumurile din judeţ, iar curţile oamenilor s-au albit complet. Vijelia nu i-a iertat pe ieşeni nici aseară. Ploile torenţiale au paralizat traficul. Apa a depăşit un metru în unele zone, iar mulţi şoferi au rămas şi fără numerele de înmatriculare de la maşini. Probleme au fost şi în Cluj şi Târgu Jiu. 

de Redactia Observator

la 11.09.2022, 19:55

Vezi și

În mai multe locuri din Iaşi, vremea a greşit anotimpul. A fost grindină, iar pe şosele oamenii au crezut că a venit iarna. 

Martor: Cozmeştiul l-a prins tare de tot la cum arată. 

Iar în grădinile oamenilor s-au format mormane întregi de gheaţă. Aseară a fost nevoie de doar o oră cu ploaie torenţială pentru ca străzile din Iaşi să fie acoperite de ape. Oamenii au fost avertizaţi să rămână în case, însă pe unii i-a prins vijelia în mijlocul şoselei. 

Multe dintre canalizările din oraş au refulat. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Erupe vulcanul! Şi eu cum mai trec?

Străzile din Iaşi, transformate în râuri

Doar cei curajoşi au trecut în această seară pe aici. Cei mai mulţi dintre şoferi au făcut cale întoarsă din cauza apei care s-a adunat aici pe şosea. Canalizarea nu a mai făcut faţă. 

Au fost însă şi şoferi care s-au văzut nevoiţi să-şi împingă maşinile ca să poată ieşi din apă. Pe o altă stradă, apa care depăşea un metru înălţime a luat cu ea şi numere de înmatriculare. 

În localitatea Miroslava, furtuna a început în timpul unui concert susţinut de trupa Vunk cu ocazia sărbătorii zilelor comunei. Muzica a răsunat în tandem cu ploaia, însă doar curajoşii au rămas neclintiţi în faţa scenei. Alţii s-au adăpostit într-un cort. 

Străzi inundate au fost şi-n Târgu Jiu

Iar la Dej, ploaia a scos la suprafaţă mormane întregi de gunoaie aruncate de oameni în canalizările din oraş.

Astăzi, până aproape de miezul nopţii,  în Maramureş, Transilvania, Moldova şi nordul Crişanei sunt aşteptate averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină. Se vor strânge cantităţi de apă între 25 şi 50 de litri pe metru pătrat. Luni şi marţi vremea se mai răceşte, iar de miercuri temperaturile vor creşte din nou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » "Mi-am găsit numărul". O ploaie torenţială de o oră a inundat străzile din Iaşi. Oamenii au fost avertizaţi prin RO-Alert să stea în case