Antena Meniu Search
x

Video Şoc termic în sudul României. Schimbările bruşte de temperatură favorizează apariţia fenomenelor extreme

Meteorologii anunţă temperaturi mult mai scăzute pentru astăzi, comparativ cu ultimele zile în care termometrele au indicat valori uriaşe.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.07.2023, 08:20

Vezi și

Vorbim despre temperaturi cu mult mai scăzute faţă de ieri, spre exemplu. Astăzi, la Iaşi, sunt anunţate cel mult 22 de grade, cu 12 grade mai puţin decât ieri şi situaţia este similară în toată ţara. Vorbim despre un şoc termic, mai ales în sudul ţării, acolo unde am avut temperaturi de 40 de grade Celsius şi unde diferenţa va fi chiar şi mai mare de 15 grade. Din cauza acestor schimbări bruşte de temperatura avem însă parte şi de fenomene extreme.

Vremea este acum mai liniştită, dar suntem în continuare sub un cod de precipitaţii şi rafale ale vântului care pot ajunge până la 50-60 km/h. Precipitaţiile vor ajunge la 25 de litri pe metru pătrat, în special în zona Dobrogei şi în sudul Moldovei. Nu este exclus să apară noi coduri sau să fie prelungite cele care sunt deja în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Şoc termic în sudul României. Schimbările bruşte de temperatură favorizează apariţia fenomenelor extreme