Antena Meniu Search
x

Video Temperaturile au scăzut şi cu 15 grade în unele oraşe, în mai puţin de 24 de ore. Cum ne afectează schimbarea bruscă a vremii

Schimbarea bruscă a vremii ne afectează grav sănătatea. Temperaturile au scăzut în unele oraşe chiar și cu 15 grade Celsius în mai puţin de 24 de ore. Dacă zilele trecute ne ascundeam de soarele puternic, de ieri am început să îl căutăm cu privirea printre nori. Orădenii, de exemplu, simt pe propria piele cum lipsa acestuia îi afectează. 

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 10:34

Vezi și

Ieri dimineaţa, în Oradea s-au înregistrat 12 grade Celsius, după ce, cu doar o zi înainte, termometrele arătau aproape 30 de grade. Oamenii simt schimbările bruşte de temperatură din ultimele zile, chiar dacă mai pun un strat de haine în plus. Specialiştii spun că organismul nostru are nevoie de câteva zile pentru a se obișnui cu modificările de temperatură. Totodată, ei avertizează că cei mai afectaţi de vremea schimbătoare sunt bătrânii şi copiii. 

Dr. Hadrian Borcea, şef UPU Bihor: Corpul uman are un mecanism de reglare termică, de adaptare la temperatura din jur. Din păcate, acesta variaţii de temperatură, fac ca aceste mecanisme să funcţioneze mai greu. Persoanele care au probleme vasculare sau cardiace vor avea de suferit, dar şi copiii.

Temperaturi în scădere, bolnavi în creştere

Medicii ne sfătuiesc să acordăm atenţie sporită organismului. 

Pe acelaşi subiect

Dr. Dorel Țîrț, DSP Bihor: În afară de îmbrăcăminte, este esenţial să optimizăm regimul de viaţă şi activitate prin somn suficient pe parcursul nopţii, o alimentaţie corespunzătoare, bogată în fructe şi legume, evitarea consumului de alcool şi a produselor cofeinizate şi evitarea activităţilor prelungite precum şi a surmenajului. 

În Bihor sunt cu 20% mai multe persoane diagnosticate cu pneumonie decât anul trecut, în aceeași perioadă, iar infecțiile respiratorii acute au ajuns să fie duble la număr. 

În Oradea este în vigoare un cod galben de furtuni până astăzi, la ora 15.00, iar temperaturile continuă să scadă până la sfârşitul săptămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Temperaturile au scăzut şi cu 15 grade în unele oraşe, în mai puţin de 24 de ore. Cum ne afectează schimbarea bruscă a vremii