Antena Meniu Search
x

Video Trei zile de foc pentru România. Temperaturile vor ajunge şi la 39-40 de grade la umbră

Meteorologii anunţă cel puţin trei zile cu temperaturi infernale în vestul ţării, unde a fost emis cod portocaliu de caniculă. Nici restul României nu se bucură de vreme mai prietenoasă, pentru că temperaturile vor fi cu 10 grade mai mari decât cele normale acum. De altfel a fost cea mai călduroasă dimineaţă pentru 6 staţii meteo din ţară, unde s-au înregistrat recorduri termice.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 29.06.2022, 14:32

Vezi și

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării, meteorologii anunţă cele mai ridicate temperaturi în zilele următoare. Acolo am putea vedea inclusiv temperaturi care ajung şi la 39-40 de grade Celsius la umbră, iar vârful acestui val de căldură va fi resimţit vineri şi în restul ţării. 

Caniculă peste România

Şi în Bucureşti, vom avea temperaturi de 37-38 de grade Celsius, peste pragul de caniculă. Acest val de vreme caldă au pus deja autorităţile în alertă. În Bucureşti, vedem deja primele măsuri, Prefectura Capitalei a anunţat că vor fi puse acele corturi în care putem merge dacă ni se face rău pe stradă pentru a bea un pahar cu apă şi pentru a ne trage sufletul într-o încăpere cu aer condiţionat.

Nu este singura măsură. Prefectul Capitalei spunea că vor fi stropite străzile cu apă dimineaţa şi seara pentru a răcori oraşul. O măsură controversată pentru că se creează un efect de saună în zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Trei zile de foc pentru România. Temperaturile vor ajunge şi la 39-40 de grade la umbră