Antena Meniu Search
x

Video Turiști prinși de puhoaie, într-un camping din Apuseni. Un pârâiaș inofensiv s-a transformat în râu vijelios, după ploile torențiale

Vrei ploaie, ploaie îţi dau, le-a spus vremea românilor supăraţi pe secetă. În 24 de ore a turnat cât pentru o jumătate de vară în Mureş, Vâlcea, Alba, Olt şi Dolj. Mai mulţi turişti au fugit cu cortul în spate, când un pârău s-a transformat în râu vijelios. Şi urmează o noapte furtunoasă în 23 de judeţe

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 19:32

Vezi și

O zi aparent liniştită a luat o întorsătură neaşteptată într-un camping din Apuseni. O ploaie torenţială a transformat în puhoaie un pârâiaş inofensiv. Turiştii care îşi puseseră corturile pe marginea lui au salvat ce au putut şi au făcut haz de necaz. 

Apele au năvălit şi pe o şosea din Vâlcea. Zeci de minute, traficul între Pitești şi Râmnicu Vâlcea a fost deviat pe şoseaua de centură a oraşului Călimăneşti. 

În Gorj oamenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert de vremea extremă

În Cheile Sohodolului, a fost cod roşu de precipitaţii, iar râul Sohodol, care în vară era aproape secat, s-a transformat în pericol. 

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: Dacă în urmă cu câteva zile putea traversa Sohodorul la pas, acum, după o zi şi o noapte în care a plouat neîntrerupt, râul s-a umflat atât de mult încât a ajuns aproape de drum. Apele învolburate aduc din amonte gunoaie şi buşteni. 

De câteva zile, furtunile mătură şi vestul ţării. Turiştii de la Timişoara nu au lăsat, însă, capriciile vremii să le strice vacanţa. 

Meda Andrei, meteorlog ANM: Vorbim de temperaturi mai scăzute decât în mod normal la această dată. Mâine, cu precădere în partea de sud-est a ţării, ploile vor continua.

Mai mult de jumătate din ţară este sub avertizare de vreme rea până mâine dimineaţă. În zonele înalte din Vâlcea, Gorj şi Argeş ar putea cădea 100 de litri de apă pe metru pătrat. De duminică, însă, vremea se îndreaptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Turiști prinși de puhoaie, într-un camping din Apuseni. Un pârâiaș inofensiv s-a transformat în râu vijelios, după ploile torențiale