Antena Meniu Search
x

Video Vremea dă o nouă lovitură, după ciclonul polar care a afectat 20 de judeţe. Fenomenul meteo anunţat în România

Aproape jumătate de ţară este de azi-noapte sub avertizare cod galben de viscol şi vânt năprasnic. 20 de judeţe din Banat, Oltenia, Transilvania şi Muntenia sunt afectate de o furtună care a răvăşit serios Marea Britanie zilele trecute. Avertizarea expiră la noapte, dar nu scăpăm de vreme extremă. Se întoarce gerul. Totuşi, după câteva zile temperaturile vor face un salt enorm. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 27.01.2024, 19:48

Vezi și

48 de ore a vuit viscolul în masivul Postăvarul. Rafale de 120 de kilometri pe oră au spulberat zăpada şi au ridicat o barieră de negură - vizibilitatea a scăzut sub 10 metri. La Bâlea Lac, cabanele au fost aproape înghiţite de nămeţi. Troienele aveau peste un metru, şi, biciuită de vântul puternic, temperatura resimţită a coborât la minus 15 grade Celsius. Pe Vârful Omu a fost şi mai rău - minus 20. 

Meteo. Viscol năprasnic în România

Acolo, în munţii Bucegi, salvamontiştii avertizează: este risc enorm de avalanşă - turiştii nu au voie să se aventureze pe traseele de creastă. O aventură a fost şi drumul pe şoselele din judeţul Braşov, unde a nins fără încetare. Pe şoselele din judeţul Braşov, vizibilitatea a fost sub 50 de metri, iar şoferii au fost nevoiţi să meargă cu viteză redusă.

"Pe Drumul Naţional 1A, în Pasul Bratocea, ninge fără încetare la ora prânzului. Echipajele de deszăpezire lucrează la foc continuu, însă viscolul nu pare să scadă din intensitate", a transmis Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Accidente din cauza ninsorii puternice

Din cauza ninsorii au fost şi accidente. Pe drumul spre Poiana Braşov, un şofer a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina în şanţ. În staţiune, teleschiurile care fac legătura cu pârtiile din partea superioară a muntelui au fost închise. 

"În Masivul Postăvarul, viscolul a oprit o parte din instalaţiile de transport pe cablu în prima parte a zilei, însă imediat ce vântul a scăzut în intensitate, cele mai multe instalaţii au fost puse în funcţiune", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Cod galben de viscol şi ninsori la munte

Codul galben de viscol şi ninsori la munte expiră în seara aceasta la ora 22. De mâine noapte, revine, însă, gerul. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius în depresiuni, iar la Bucureşti vor fi doar patru grade peste zero. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea dă o nouă lovitură, după ciclonul polar care a afectat 20 de judeţe. Fenomenul meteo anunţat în România