Antena Meniu Search
x

Video De la noapte, revine gerul în România. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius, apoi, după câteva zile, vor face un salt enorm

Viscolul şi vântul năprasnic au pus stăpânire pe mai multe judeţe din Banat, Oltenia, Transilvania şi Muntenia, după codul galben emis de ANM. Avertizarea a expirat azi-noapte, dar nu scăpăm de vremea extremă, pentru că se întoarce gerul. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius în depresiuni, iar la Bucureşti vor fi doar patru grade peste zero. Până la ora 16.00, în zonele montane din Caraş-Severin şi Hunedoara este valabilă o alertă meteo de vânt puternic.

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 10:54

Vezi și

Pe Transalpina s-a lucrat la foc continuu noaptea trecută.

Utilajele de deszăpezire au făcut faţă cu greu viscolului puternic.

48 de ore a vuit viscolul şi în masivul Postăvarul

Rafale de 120 de kilometri pe oră au spulberat zăpada şi au ridicat o barieră de negură - vizibilitatea a scăzut sub 10 metri. La Bâlea Lac, cabanele au fost aproape înghiţite de nămeţi. Troienele aveau peste un metru, şi, biciuită de vântul puternic, temperatura resimţită a coborât la minus 15 grade Celsius. Pe Vârful Omu a fost şi mai rău - minus 20. 

Pe acelaşi subiect

Salvamontiştii ne avertizează, în munţii Bucegi este risc enorm de avalanşă - turiştii nu au voie să se aventureze pe traseele de creastă.

Pe şoselele din judeţul Braşov a nins fără încetare

Pe şoselele din judeţul Braşov, ieri vizibilitatea a fost sub 50 de metri, iar şoferii au fost nevoiţi să meargă cu viteză redusă.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Pe Drumul Naţional 1A, în Pasul Bratocea, ninge fără încetare la ora prânzului. Echipajele de deszăpezire lucrează la foc continuu, însă viscolul nu pare să scadă din intensitate. 

Din cauza ninsorii au fost şi accidente. Pe drumul spre Poiana Braşov, un şofer a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu maşina în şanţ. În staţiune, teleschiurile care fac legătura cu pârtiile din partea superioară a muntelui au fost închise ieri. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Masivul Postăvaru, viscolul a oprit o parte din instalaţiile de transport pe cablu în prima parte a zilei, însă imediat ce vântul a scăzut în intensitate, cele mai multe instalaţii au fost puse în funcţiune.

De la noapte, revine, însă, gerul. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius în depresiuni, iar la Bucureşti vor fi doar patru grade peste zero. 

Cod galben de vânt puternic în zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în orele următoare la altitudini înalte din două judeţe.

Până la ora 16:00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 - 100 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » De la noapte, revine gerul în România. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius, apoi, după câteva zile, vor face un salt enorm