Antena Meniu Search
x

Video Un turist a urcat pe Vârful Omu în papuci, la 7 grade Celsius. Grindina şi ploaia au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară

Ploaia şi grindina au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară, iar apele au curs şiroaie pe străzi. În Cluj-Napoca o femeie a rămas blocată cu maşina într-un şanţ nesemnalizat, acoperit de apă. La munte a fost grindină, iar temperaturile nu au trecut de 7 grade Celsius. Chiar şi aşa, au fost turişti care s-au aventurat să urce pe munte în papuci de oraş.

de Redactia Observator

la 30.08.2022, 19:21

Vezi și

În Cluj-Napoca, ploaia combinată cu incompetenţa a fost la un pas să provoace o tragedie. O şoferiţă a rămas blocată cu maşina într-un şanţ săpat de muncitorii de la Regia autonomă a domeniului public. Zona nu era semnalizată deloc, iar craterul a fost acoperit de apă şi femeia nu a putut să-l vadă. A fost nevoie de un buldozer ca autotorismul să fie scos din şanţ. În localitatea Hurez din Sălaj a căzut atâta ploaie încât viitura a adunat gunoaiele de pe dealuri şi le-a dus până în gospodăriile oamenilor. Străzile s-au transformat în râuri.

Un bărbat a urcat pe Vârful Omu în papuci

Grindina a făcut prăpăd în judeţul Bacău, aflat sub cod roşu de vreme rea. Oamenii au primit inclusiv mesaje Ro-Alert, în timp ce curţile aproape au dispărut sub covorul alb de grindină. În zonă a fost emis şi un cod portocaliu de inundaţii din cauza ploilor abundente. Au fost ploi torenţiale şi în Mureş. Şoferii care au fost surprinşi în trafic de ploaie au avut probleme mari în condiţiile în care nu reuşeau să vadă nici la câţiva metri în faţă.

La sfârşit de vară, pe Vârful Omu peisajul era de aproape iarnă. La staţia meteo, temperatura nu a trecut de 7 grade Celsius. Versanţii s-au albit din cauza grindinei, iar norii au atins vârful munţilor. În urmă a rămas un peisaj neobişnuit pentru ultimele zile de vară. Turiştii, însă, nu se adaptează muntelui. Un bărbat a fost fotografiat în timp ce înfruntă temperaturile scăzute... în papuci.      

Este pericol de inundaţii şi în judeţul Braşov până la ora 23. Locuitorii din Săcele au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-Alert că este posibil ca apa de pe versanţi să ajungă chiar în curţile gospodăriilor. După o vară secetoasă, cu temperaturi record, meteorologii anunţă că urmează zile cu furtuni şi vijelii. Jumătate de ţară este sub cod portocaliu de vreme rea până mâine, 31 august, la ora 10:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Un turist a urcat pe Vârful Omu în papuci, la 7 grade Celsius. Grindina şi ploaia au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară