Antena Meniu Search
x

Video Urmează zile cu temperaturi anormal de mari. Termometrele vor indica valori demne de începutul verii

Vremea rea a închis deja primul drum din ţară. Pe Transalpina iarna a venit mai repede, aşa că şoferii nu mai pot circula pe porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului. Drumarii au încercat să cureţe şoseaua, dar nu au făcut faţă ninsorii viscolite. 

de Simona Căpşună

la 04.10.2022, 20:42

Vezi și

Drumarii au încercat să redeschidă traficul pe Transalpina, dar ninsoarea viscolită le-a făcut misiunea imposibilă.

Cristi Tudor, DRDP Craiova: Noi am intervenit în această dimineaţă cu un utilaj care a făcut revizie şi am costatat că nu putem asigura în acest moment condiţii de siguranţă pentru participanţii la trafic. 

Diana Speretoriu, reporter Observator: Suntem la început de octombrie, iar peisajul este mai degrabă ca în toiul iernii. Ninge pe Transalpina, bate vântul cu putere, iar drumarii au luat decizia să închidă temporar decizia. 

Doar oamenii locului care au animalele în vârful muntelui s-au încumetat pe drum, dar până şi ei au fost nevoiţi să se întoarcă.

Pe acelaşi subiect

Şi pe Transfăgărăşan este iarnă în toată regula

Drumul a fost înghiţit de nămeţi, iar echipajele de deszăpezire lucrează la foc continuu. La Bâlea Lac este un peisaj autentic de iarnă.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: După acest puseu de toamnă veritabilă de la începutul săptămânii, circulaţia aerului se va schimba peste cea mai mare parte a Europei, inclusiv peste ţara noastră. Dinspre sudul continentului vor fi pătruderi ale unor mase de aer cald care vor aduce temperaturi anormal de mari în special în sud, unde se vor depăşi frecvent 23 de grade Celsius, iar precipitaţiile vor fi destul de puţine.

Chiar de joi, termometrele vor indica din nou temperaturi demne de începutul verii în sud-estul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Urmează zile cu temperaturi anormal de mari. Termometrele vor indica valori demne de începutul verii