Antena Meniu Search
x

Video Iarnă în toată regula la munte. Pe Transfăgărăşan, stratul de zăpadă depăşeşte 15 centimetri. Vântul puternic a transformat lapoviţa în polei

Suntem în mijlocul toamnei, dar vremea rea a închis deja primul drum. Zăpada, viscolul şi ceaţa de la munte au determinat drumarii să restricţioneze circulaţia pe Transalpina. Deocamdată, doar tronsonul dintre Rânca şi Obârşia Lotrului a fost închis. Mulţi turişti au fost nevoiţi să se întoarcă din drum din cauza zăpezii. Situaţia e asemănătoare şi pe Transfăgărăşan. La Bâlea, stratul de zăpadă depăşeşte 15 centimetri.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.10.2022, 16:38

Vezi și

Utilajele pentru deszăpezire au intervenit încă de la prima oră pe Transalpina, dar misiunea a fost aproape imposibilă. Suntem la început de octombrie, dar, la munte, peisajul este mai degrabă ca în toiul iernii. Ninge pe Transalpina, bate vântul cu putere, iar drumarii au luat decizia să închidă temporar şoseaua.

Vântul puternic a transformat lapoviţa în polei

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: S-a luat această decizie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ceaţă care scade vizibilitatea până la sub 50 de metri, lapoviţă şi chiar ninsoare în zonele de creastă şi vânt foarte puternic care transformă zăpada şi lapoviţa în polei. 

Câţiva ciobani care au stâne la munte s-au încumetat să urce, dar au făcut şi ei cale-ntoarsă chiar şi cu maşini 4x4 şi echipate pentru iarnă.

Pe acelaşi subiect

Cioban: Nici n-am putut să trecem vârful acum. Mâine, poate s-o mai linişti un pic şi coborâm oile la vale. E frumos şi acum peisajul, dar drumul e impracticabil. 

Mărioara Babu: Nu e de a te aventura. Eu, care fac traseul ăsta de ani de zile, şi iarnă, şi vară, am venit foarte greu. Din păcate, sunt foarte mulţi turişti în urmă care s-au aventurat. Unii s-au întors.

''Încercăm altă rută.

De unde veniţi?

De la Constanţa.

De la mare aţi venit la munte. Aţi găsit zăpadă, drum închis. Maşina e echipată pentru iarnă?

Nu, încă nu.''

Ninsoare este şi pe Transfăgărăşan. Deocamdată, cea mai spectaculoasă şosea din România rămâne deschisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Iarnă în toată regula la munte. Pe Transfăgărăşan, stratul de zăpadă depăşeşte 15 centimetri. Vântul puternic a transformat lapoviţa în polei