Antena Meniu Search
x

Video Urmează zile de foc: de 14 ani nu s-au mai înregistrat temperaturi atât de ridicate. România va fi lovită şi de un val de praf saharian

Urmează zile caniculare. Astăzi ajungem până aproape de 40 de grade celsius, la umbră, la marginea oraşului. Asta înseamnă o temperatură la nivelul asfaltului de aproape 60 de grade celsius. Dar pe lângă asta, un val de praf saharian ajunge tot astăzi deasupra României, cu tot cu particule care le pot face probleme celor cu afecţiuni respiratorii.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.07.2021, 13:00

Vezi și

Autorităţile nu au luat măsuri deosebite, dacă vorbim despre cum s-au pregătit pentru a proteja populaţia de eventuale pericole. Serviciul de Ambulanţă este pregătit să suplimenteze personalul dacă va fi necesar.

Corturi de prim ajutor încă nu au fost instalate prin oraş, dar dacă simţiţi că vi se face rău pe stradă puteţi intra într-o farmacie sau într-un magazin, acolo unde există aer condiţionat. Sunt 34-35 de grade Celsius în Bucureşti, la umbră, dar disconfortul termic este extrem de ridicat. Mâine, însă, trebuie să ne aşteptăm la o zi de foc pentru că sunt aşteptate maxime de până la 40 de grade Celsius, o temperatură care nu s-a mai resimţit în România de 14 ani.

Meteorologii susţin că acest val de aer tropical vine din zona de nord a Africii şi aduce cu el şi un val de praf saharian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Urmează zile de foc: de 14 ani nu s-au mai înregistrat temperaturi atât de ridicate. România va fi lovită şi de un val de praf saharian