Antena Meniu Search
x

Valul de aer polar a adus prima ninsoare în București în acest sezon

Iarna siberiană a adus ninsori şi a îngheţat jumătate de ţară. Rafale puternice au viscolit zăpada şi au smuls o schelă de pe un bloc din centrul Capitalei. Structura uriaşă s-a prăbuşit pe trotuar, peste maşini.

de Redactia Observator

la 23.11.2019, 12:04

Vezi și

Iarna siberiană a adus ninsori şi a îngheţat jumătate de ţară. Rafale puternice au viscolit zăpada şi au smuls o schelă de pe un bloc din centrul Capitalei. Structura uriaşă s-a prăbuşit pe trotuar, peste maşini. De altfel, în Bucureşti au căzut primii fulgi noaptea trecută. Şi în judeţul Ilfov s-a împrăştiat material antiderapant pe şosele. Asta în timp ce la Bâlea zăpada atinge deja un sfert de metru.

Valul de aer polar a adus şi primii fulgi de nea în Capitală după lăsarea întunericului. Semn că şoferii care au amânat schimbarea anvelopelor trebuie să se grăbească să ajungă la service.

De altfel, şi judeţul Ilfov a fost sub avertizare nowcasting de precipitaţii mixte şi polei seara trecută. Autorităţile au scos utilajele de deszăpezire în teren.

Vremea rea a făcut probleme din timpul zilei de vineri în Capitală. Vântul puternic a smuls o schelă de pe un hotel din centrul oraşului. Structura imensă a fost la un pas să se prăbuşească peste oameni. A distrus două maşini parcate în apropiere.

Rafale puternice de vânt au măturat întreaga ţară. La munte, cu viteze şi de 90 de kilometri pe oră.

În Constanţa, o mamă şi un copil de trei ani au scăpat ca prin minune după ce peste maşina lor s-a prăbuşit un copac rupt de vânt. O cameră de supraveghere a surprins momentul.

Vremea de iarnă a schimbat peisajul în toată ţara. La Bâlea, stratul de zăpadă a depăşit 25 de centimetri.

Atenţionarea de vreme rea expiră sâmbătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Valul de aer polar a adus prima ninsoare în București în acest sezon