Antena Meniu Search
x

Val de căldură peste Europa. Temperaturi de 18 grade în România, la final de an. Așteptăm noi recorduri termice

Pentru finalul acestui an, dar și la începutul anului 2023, continentul europen va fi influențat de transportul unei mase de aer cald, de origine maritim-tropicală. Transportul aerului cald se va face dinspre zona Arhipelagului Azore spre vestul și sud-vestul Europei. În România, atât sâmbătă, 31 decembrie cât și duminică, 1 ianuarie, vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal.

de Oscar Stanciu

la 28.12.2022, 17:15

Vezi și

Așadar, meteorologii se așteaptă la cel mai călduros interval pentru vestul și centrul Europei, cu noi recorduri termice. În aceste zone regimul termic va fi cu 10 - 15 grade peste normalul climatologic al acestei perioade. Pentru Franța, Spania sunt prognozate temperaturi maxime care să depășească 20 - 22 grade, iar pe arii extinse vor fi temperaturi de peste 15 grade în Germania, Elveția, Cehia, Polonia, Ungaria. Cu vânt local de tip föhn, unele zone alpine din Bavaria se pot apropia chiar de 18 - 20 grade. În aceste condiții zăpada din Alpi încă se lasă așteptată de iubitorii sporturilor de iarnă. 

Vreme caldă în România, de Revelion

Atât sâmbătă, 31 decembrie cât și duminică, 1 ianuarie, vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nord-vestice şi nordice unde vor fi înnorãri temporare şi cu totul izolat posibile ploi slabe, trecãtoare, iar în primele ore ale intervalului şi din nou din a doua parte a nopţii  zonele joase de relief din Oltenia şi din sud-vestul Munteniei, unde va fi nebulozitate stratiformã şi local ceaţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, cu precãdere la altitudini mari în Carpaţii Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -1 şi 8 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Val de căldură peste Europa. Temperaturi de 18 grade în România, la final de an. Așteptăm noi recorduri termice