Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru finalul anului. ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion

Românii au sărbătorit Crăciunul cu vreme de primăvară. În oraşele din sudul ţării, temperaturile au ajuns şi la 16 grade, iar în Capitală, oamenii au ieșit la plimbare în tricouri. O vreme atipică, dar cu care va trebui să ne obișnuim, spun meteorologii. Vom avea zile călduroase până la finalul anului. 

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 11:27

Vezi și

În calendar Crăciun, afară vreme ca de Paşte. În Bucureşti, oamenii au ieşit la plimbare după masa de sărbătoare îmbrăcaţi lejer. 

Poate cu 30 și ceva de ani în urmă am mai avut o asemenea vreme!

Vreme de primăvară a fost și la malul mării. În Constanța, temperaturile de până la 10 grade Celsius au fost suficiente cât să îi scoată pe localnici și turiști la  plimbare. 

Am venit să vedem marea! Suntem îndrăgostiți de mare!

Pe acelaşi subiect

În Craiova, oamenii au cucerit centrul orașului și târgul de Crăciun.

Cristina Oprea, reporter Observatr: 13 grade sunt în această după amiaza în Craiova și pare că sărbătorim, mai degrabă, Paștele decât Crăciunul. Soarele este orbitor iar mănușile sau paltonul aproape că nu își mai au rostul.

Ar putea să fie Paște! Hai să găsim niște ouă!

La munte, au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă

Cei care au vrut cu tot dinadinsul să aibă zăpadă de Crăciun au mers la munte. Supriză, însă! Nici aici nu a nins. În Poiana Brașov, turiştii au luat statiunea la pas și s-au bucurat de aerul de munte.

Claudiu Loghin, reporter Observator: 7 grade Celsius ]n Bra;ov. 4, aici, în Poiana Brașov, Nu e tocmai vremea de iarnă pe care o așteptam și atunci e firesc ca toate trotuarele stațiuni să fie ticsite e turiști ieșiti la plimbare. 

Nici în staţiunea Straja, din Hunedoara, nu a nins, însă au fost puse în funcţiune tunurile de zăpadă artificială care au creat stratul perfect de omăt pentru iubitorii de schi. Pe pârtie şi-a făcut apariţia şi Moş Crăciun, care s-a relaxat pe schiuri după o noapte întreagă de împărţit cadouri. 

Prognoza ANM pentru finalul anului

Meteorologii vin cu vești bune și spun că temperaturile ridicate nu ar trebui să ne mai surprindă. Vremea va arăta astfel aproape toată iarna.

Oana Păduraru, meteorolog: În zilele următoare rămânem pe acest fond de vreme caldă, chiar până la finele anului 2022 și chiar și începutul anului 2023. Dar în continuare cu precizarea că există probabilitatea destul de mare ca noaptea și dimineața să avem încă parte de nebulozitate ridicată, de ceață, mai ales în sudul și în estul țării.

Climatologii spun că vom avea tot mai multe ierni fără zăpadă. Ninsorile de altădată vor deveni o amintire și vor fi înlocuite de ploi, în lunile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru finalul anului. ANM a anunțat cum va fi vremea de Revelion