Antena Meniu Search
x

Video Valul de aer siberian "Bestia Estului" a ajuns în România. Care vor fi cele mai afectate zone

Ziua de joi a început cu trei alerte meteo de vreme severă. Sunt în vigoare un cod galben de vânt puternic, ninsori şi polei.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 11.02.2021, 14:29

Vezi și
  • Un val de aer siberian cunoscut ca "Bestia Estului" a lovit deja vestul Europei şi începe să îşi facă simţită prezenţa şi la noi.

Ne aşteaptă 5 zile de răcire accentuată, timp în care în unele zone din Transilvania vor fi înregistrate şi până la -20 de grade.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben valabilă până luni la ora 10:00.

Cele mai afectate zone vor fi, iniţial, nordul, nord-vestul şi centrul ţării, iar apoi şi restul regiunilor.

De joi de la 18 va intra în vigoare şi o avertizare cod portocaliu de vânt la altitudini de peste 1.500 de metri, unde vântul va bate în rafale cu 130 km/h.

Trei alerte de vreme severă

Prima alertă cod galben este în vigoare în intervalul joi ora 12:00 – luni ora 10:00 și anunță că vremea se va răci accentuat în toate regiunile.

Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub minus 10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub minus 20 de grade.

Un alt cod galben a început joi la ora 12:00 și durează până vineri ora 18:00.

Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi, apoi predominant ninsori.

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare joi ora 18.00 și expiră vineri la ora 18.00.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h.

În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 de metri.

Codul portocaliu vizează zona montană a județelor Caraș Severin, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău și Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Valul de aer siberian "Bestia Estului" a ajuns în România. Care vor fi cele mai afectate zone