Antena Meniu Search
x

Se întorc vijeliile și ploile! Meteorologii anunţă vreme extremă toată săptămâna

Am trecut prin furtuni şi inundaţii, iar meteorologii anunţă că vremea rea loveşte din nou. Această ultimă săptămână de iunie aduce vijelii, ploi torenţiale, dar şi scăderi de temperatură.

Vezi și

Am trecut prin furtuni şi inundaţii, iar meteorologii anunţă că vremea rea loveşte din nou. Această ultimă săptămână de iunie aduce vijelii, ploi torenţiale, dar şi scăderi de temperatură.

Pe tot parcursul săptămânii vremea va fi, din nou, la extreme. Începând de miercuri, ploile vor fi prezente mai ales în sudul, în estul ţării şi la munte, acolo unde se vor aduna cantităţi mari de apă. Vor fi ploi torenţiale, însoţite de tunete, fulgere, dar şi de vânt puternic.

Totuşi, nu va fi mai rău decât până acum şi asta pentru că la începutul lunii au fost zone în ţară în care s-au adunat chiar 200 de litri de apă pe mp. Temperaturile vor fi în continuare scăzute, vor fi cuprinse între 16 şi cel mult 25-26 de grade.

Vine totuşi şi vara, începând cu data de 5 iulie, când va începe să se încălzească, în toată ţara fiind anunţate temperaturi de peste 30 de grade. 

Pe acelaşi subiect

Vremea pe 27 şi 28 iunie

Miercuri: Potrivit ANM, vor fi averse în estul şi în sud-estul ţării. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate, local se vor depăşi 20...25 l/mp şi mai ales în sud, în est şi la munte, izolat, 40 ...50 l/mp. În Moldova, Dobrogea şi Bărăgan vor fi condiţii de grindină. Vânt în Muntenia, pe litoral, pe crestele montane, zone unde la rafală se vor depăşi trecător 55...60 km/h, şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, uşor mai ridicate, spre 27 de grade, în estul Moldovei şi în Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între 12 şi 22 de grade.

Joi: Vremea va fi în general instabilă. În cea mai mare parte a ţării cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales în cursul zilei vor fi averse, local mai importante cantitativ şi însoţite de descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, dar şi de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Se întorc vijeliile și ploile! Meteorologii anunţă vreme extremă toată săptămâna