Antena Meniu Search
x

Video Vijeliile iau pe sus România. Am avut 44 de coduri roşii de vreme periculoasă

România, luată pe sus de vijelii! 44 de coduri roşii de vreme periculoasă am avut într- o singură zi. Furtuni cu vânt de 100 de kilometri pe oră au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale ţării. Zeci de acoperişuri de blocuri şi case au fost distruse. Nici mâine nu scăpăm de ploi, chiar dacă vor fi de mai mică intensitate.

de Simona Simionescu

la 26.06.2021, 19:23

Vezi și

Vijelia adusă de codul roşu în miez de noapte a făcut prăpăd la Arad.

Un bărbat a surprins exact momentul în care o bucată uriaşă de tablă e smulsă de pe clădire şi cade cu un zgomot asurzitor. Furtuna a smuls acoperişul unei case de parcă era o jucărie şi l-a aruncat în mijlocul străzii.

După 40 de minute de urgie, pompierii aveau deja o lungă listă de pagube. A mai picat un acoperiş al unei facultăţi din oraş, dar şi o porţiune de câteva zeci de metri pătraţi din anveloparea Spitalului Judeţean Arad. Toată noaptea, pompierii au ridicat macaralele şi au tăiat mai mulţi copaci doborâţi de rafale. Grindina cât oul de porumbel le-a pricinuit locuitorilor din Sânnicolau Mare numai pierderi.

A plouat cu piatră şi în Bucegi, iar grindina s-a amestecat cu şuvoaiele de apă. În Maramureş, apele ieşite din matcă au luat pe sus terasamentul liniei mocăniţei de pe Valea Vaserului şi au cărat buşteni şi pietriş de pe versanţi. Craiovenii au fost luaţi prin surprindere de furtuna de praf saharian adusă peste oraşul lor de valul de aer fierbinte din Africa. Oraşul a fost măturat de vântul care a bătut cu peste 100 km pe oră şi a ridicat în aer pulberea fină.

Vijelia a pus la pământ copacii de pe marginea drumului ca pe nişte beţe de chibrituri. Iar în Teleorman, a doborât nu numai arbori, ci şi stâlpi de telegraf. Până la noapte, e cod portocaliu de vreme rea. Va turna cu găleata şi se vor acumula chiar şi 70 de litri pe metru pătrat în anumite zone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Vijeliile iau pe sus România. Am avut 44 de coduri roşii de vreme periculoasă