Antena Meniu Search
x

Viscol și ninsoare în zonele montane. Drumarii au de lucru cu deszăpezirea | Video

E iarnă în toată regula la munte, pe creste, dar şi pe drumurile înalte. Transalpina a îngheţat, la fel şi Transfăgărăşanul, iar drumarii au de lucru cu deszăpezirea. În ciuda vremii deloc prietenoase, turiştii încă se aventurează prin munţi, în căutarea senzaţiilor tari.

de Simona Simionescu

la 18.10.2020 , 21:41

  • Transalpina a îngheţat, la fel şi Transfăgărăşanul
  • În ciuda vremii deloc prietenoase, turiştii încă se aventurează prin munţi

Peisajul este complet alb pe cea mai înaltă şosea din România. Viscolul a troienit brazii, iar temperaturile cu minus au îngheţat tot ce era verde. Câţiva turişti au ieşit să înfrunte iarna, fără să ţină cont de pericolele de pe munte.

"Uitaţi maşina acolo, iar ei se aventurează la Gâlcescu. Uitaţi, dacă-i vedeţi, două persoane.Fraţilor, nu vă aventuraţi, c-o să vă ia Salvamontul de pe vârf"

Din cauza viscolului, drumarii nu au putut deszăpezi Transalpina, aşa că drumul a fost închis, cu două zile înaintea termenului oficial.

Vezi și

A nins şi pe Transfăgărășan. Angajaţii de la Compania de drumuri au întâmpinat iarna cu utilajele cu lame şi cu peste două tone de sare împrăştiată pe carosabil.

Şi în Braşov, crestele munţilor din masivul Postăvaru sunt ninse. Turiştii care petrec weekendul la cabană au fost surprinşi de zăpada căzută.

La Băişoara, primul strat de nea le dă speranţe turiştilor că în curând vor schia.

"Tunurile aşteaptă să fie pornite. Si vine iarna, bine-mi pare!"

Iarna nu va apuca însă să îşi intre în drepturi, anunţă meteorologii.

Mihai Timu, meteorolog: "Începând de miercuri, circulaţia aerului se va schimba, ceea ce va însemna un aport de aer mai cald pe care îl vom resimţi mai ales joi şi vineri, când cel puţin în partea de vest, sud şi sud-est a României, din nou pe parcursul zilei, maximele să depăşească uşor 20 de grade"

Până atunci, însă, ne vom îmbrăca ceva mai gros, mai ales după apusul soarelui. La noapte, temperatura va coborî până la zero grade în sud-vest, iar în Capitală vom avea cinci grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Vremea » Viscol și ninsoare în zonele montane. Drumarii au de lucru cu deszăpezirea | Video