Antena Meniu Search
x

Vremea 15 ianuarie. Se încălzeşte uşor, temperaturile fiind peste normalul perioadei

Vremea este în uşoară încălzire, temperaturile fiind în timpul zilei peste normalul perioadei. Iată prognoza meteo pentru 15 ianuarie.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 14:33

Vremea 15 ianuarie. Se încălzeşte uşor, temperaturile fiind peste normalul perioadei - Shutterstock

La noapte, în sudul ţării, cerul va fi variabil, dar spre dimineaţă va creşte probabilitatea să se formeze nori de nivel jos. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, va ninge slab în Maramureş, local la munte şi pe arii restrânse în Transilvania, iar în Moldova pe spaţii mici vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se va forma polei. 

Vântul va avea intensificări susţinute în cea mai mare parte a Moldovei, cu rafale de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse 75...80 km/h, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu viteze de peste 120...140 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă. Intensificări ale vântului vor fi local şi în sudul, sud-estul şi centrul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade. Pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

Vremea 15 ianuarie în ţară

Valorile termice diurne se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar cele din timpul nopţii vor marca o scădere faţă de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime în general între -10 şi -2 grade.

Pe acelaşi subiect

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului şi la munte, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mai ales fulguieli. Spre sfârşitul intervalului, mai ales în regiunile vestice se va semnala nebulozitate joasã sau ceaţă persistente, asociate pe alocuri cu burniţã. Izolat vor fi condiţii de polei. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în estul, sudul şi centrul ţării, cu viteze mai mari în prima jumătate a intervalului, când în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali se vor înregistra rafale de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depãşi 90...110 km/h, viscolind zăpada depusă, precum şi în cea mai mare parte a  Moldovei, unde rafalele vor fi de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse 75...80 km/h. Presiunea atmosferică va creşte în sudul şi estul ţării.

Vremea 15 ianuarie în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2...0 grade. Vor fi condiţii de ceaţă sau nebulozitate joasă.

Cerul va fi variabil, posibil cu înnorări sau ceaţă la începutul zilei, dar mai ales în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă de -5...-3 grade, uşor mai coborâtă în zona periurbană. Presiunea atmosferică va creşte.

Vremea 15 ianuarie la munte

Vremea se va răci, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger. Cerul va avea înnorări temporare şi pe parcursul zilei mai ales în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse va fulgui. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali şi viteze mai mari în prima jumătate a intervalului, când se vor înregistra rafale de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depãşi 90...110 km/h, viscolind zăpada depusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Vremea 15 ianuarie. Se încălzeşte uşor, temperaturile fiind peste normalul perioadei