Antena Meniu Search
x

Vremea 1 - 29 noiembrie 2021. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius, la început de Brumar

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 1 - 29 noiembrie 2021. Potrivit specialiştilor, săptămâna viitoare debutează cu temperaturi mai ridicate în majoritatea zonelor țării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.10.2021, 10:31

- Observator

ANM a emis, vineri, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Vești bune de la meteorologi, care anunță temperaturi în creștere la începutul lunii noiembrie. Potrivit specialiștilor, prima săptămână aduce vreme bună în mare parte din țară. 

"Din 3, 4 noiembrie temperaturile maxime vor atinge şi depăşi valori de 20 grade Celsius. Ploile vor fi prezente în Banat, Crişana, Transilvania, vestul Olteniei", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 1 - 8 noiembrie 2021

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în cele estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 8 - 15 noiembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 15 - 22 noiembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 22 - 29 noiembrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință în general deficitară, mai ales în zonele montane.

Vremea 29 octombrie. Maximele pot ajunge şi la 20 de grade Celsius

Vremea va continua să se încãlzească uşor, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai mult senin. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când izolat se va semnala burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele pot depăşi 55...60 km/h.

Temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 20 de grade, cele mai ridicate fiind în extremitatea de nord-vest a ţării, iar cele minime se vor încadra, în general, între 1 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief va fi ceaţă. Presiunea atmosferică se va mentine la valori de regim anticiclonic - superioare celei normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 1 - 29 noiembrie 2021. Temperaturi de peste 20 de grade Celsius, la început de Brumar