Antena Meniu Search
x
LIVE

Vremea 13 februarie. Aer deosebit de rece, temperaturile coboară până la -18 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 13 februarie. Vremea se va menține deosebit de rece, chiar geroasă dimineața și noaptea, cu temperaturi minime ce ating -18 grade Celsius. Valorile termice maxime nu vor depăși 0 grade.

De Daniel Murărescu la 12.02.2021, 19:48
vremea în weekend
Vremea, sâmbătă, 13 februarie 2021 - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta (arhivă)
  • Prognoza meteo pe regiuni, în municipiul București și la munte

Vremea în noaptea de vineri spre sâmbătă

Vremea va fi geroasă, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -18 și -9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî sub -20 de grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe suprafețe mici ninsori slabe, cu o probabilitate mai mare la munte, în nord-estul, iar în primele ore ale intervalului și în centrul și sud-estul țării. Vântul va continua să prezinte intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, cu rafale ce vor depăși 90...100 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, îndeosebi în prima parte a nopții, de peste 110...130 km/h, astfel că zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

Intensificări ale vântului vor fi și în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei, amplificând senzația de frig, cu rafale în general de 55...65 km/h.

În restul teritoriului, vântul va sufla slab și moderat. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

Vremea sâmbătă 13 februarie pe regiuni

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, iar în a doua parte a intervalului și în cele sudice și sud-estice și doar pe arii restrânse, spre seară și noaptea, în nordul Crișanei și al Moldovei, în Maramureș și în zona Carpaților Orientali va ninge slab.

Vântul va continua să prezinte intensificări pe parcursul zilei, în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada. Izolat va fi ceață cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

Presiunea atmosferică va creste cu putin dinspre vest, insa de la valori deja mari - de regim baric anticiclonic.

Prognoza meteo pentru București

Vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea, îndeosebi în zona preorășenească, astfel încât temperatura maximă va fi de -1...0 grade, iar cea minimă de -10...-6 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30...35 km/h, amplificând senzația de rece. Vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură și se va semnala ghețuș.

Presiunea atmosferică va creste usor, insa de la o valoare mai mare decat cea normala.

Vremea la munte

Vremea se va menține geroasă pe tot parcursul intervalului. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea, când va ninge slab, cu precădere în nordul Carpațiilor Orientali.

Vântul va continua să prezinte intensificări, cu rafale de peste 90...100 km/h pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 13 februarie. Aer deosebit de rece, temperaturile coboară până la -18 grade Celsius