Antena Meniu Search
x

Vremea 13 iunie - 11 iulie 2022. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale, din 18 iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 13 iunie - 11 iulie 2022. În prima săptămână,specialiștii anunță vreme călduroasă, local caniculară, în special în zona de câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, în creştere din 18 - 19 iunie. Nu scăpăm de ploi, vijelii și grindină, mai ales în zonele montane şi submontane

de Redactia Observator

la 10.06.2022, 09:15

Harta temperaturilor în Europa
- Observator

ANM a emis, vineri, 10 iunie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

"Spre sfârşitul săptămânii viitoare vremea va deveni deosebit de caldã, local cãlduroasã în special la câmpie. Cele mai ridicate valori termice sunt prognozate pentru Oltenia Banat, Crişana, Muntenia, Moldova şi Dobrogea continentală. În aceste regiuni şi disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã - umezealã (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unitãţi. Totuşi, în orele dupã-amiezii, local în zonele montane şi submontane vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Izolat ploile pot avea caracter torenţial. În restul ţãrii, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, în creştere din 18 - 19 iunie", a explcat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 13 - 20 iunie  2022

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

Pe acelaşi subiect

Vremea 20 - 27 iunie  2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo 27 iunie - 4 iulie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în sud-vest.

Vremea 4 - 11 iulie  2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea 13 iunie - 11 iulie 2022. Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale, din 18 iunie