Antena Meniu Search
x

Vremea 14 - 27 ianuarie 2019. ANM ar putea extinde avertizarea cod galben de ninsori şi viscol

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, intervalul. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, spune că, de joi, se va resimţi o uşoară creştere a valorilor de temperatură​.

Începând de joi, se va resimţi o uşoară creştere a valorilor de temperatură
Vremea 14 - 27 ianuarie 2019. ANM ar putea exitinde avertizarea cod galben de ninsori şi viscol - Arhivă

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, intervalul. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, spune că, de joi, se va resimţi o uşoară creştere a valorilor de temperatură.

Potrivit ANM, vremea va oscila de la un interval la altul. În sud, de exemplu, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade, pe 18 ianuarie.

"Fenomenele sunt în dinamică. Vorbim despre posibilitatea extinderii codului galben de ninsori şi viscol. După ora 14.00, vom veni cu informaţii noi. Luăm în considerare ca, cel puţin pentru zona montană, să extindem această avertizare", declarat specialistul.

Potrivit şefei ANM, până pe 16 ianuarie, precipotaţiile vor fi mai prezente cu precadere în partea de vest, centru şi nord, în special zonele intracarpatice.

Începând de joi, se va resimţi o uşoară creştere a valorilor de temperatură, care va aduce şi cantităţi de precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă, ceea ce va determina condiţii favorabile pentru producerea poleiului.

"Nu trebuie să excludem posibilitatea emiterii unui nou model de alertă, misiunea noastră fiind aceea de a informa autorităţile şi publicul. Fiecare serviciu meteo ţine cont de ceea ce înseamnă caracteristicile condiţiilor climatice în care ne aflăm. Fie că vorbim despre un fenomen de viscol, fie că vorbim despre caniculă sau cantităţi de precipitaţii, trebuie să actualizăm aceste informaţii şi să leupdatăm în funcţie de istoric", a mai spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo 14 - 27 ianuarie 2019 în Banat

Temperatura aerului va avea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni. Astfel, media maximelor din prima zi, de 4 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 6 grade spre o medie de 1...2 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 4 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic în cursul intervalului de prognoză.

Vremea 14 - 27 ianuarie 2019 în Crişana

Temperatura aerului va avea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni, astfel media maximelor va, scădea pe 15 ianuarie până spre -1...0 grade, apoi va crește treptat spre 6 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea din nou, de la medii de 4 grade spre o medie de 0...1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 4 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și se vor situa în medie sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci nopți fiind cele din 15 și 16 ianurie, când media se va situa în jurul valorii de -6 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar pe toată durata intervalului de prognoză.

Prognoza meteo 14 - 27 ianuarie 2019 în Transilvania

Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va crește spre 4 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor de la medii de 2 grade spre o medie de -2...-1 grad în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -8 și -2 grade, exceptând noaptea de 16 ianuarie, când acestea vor coborî local sub pragul de ger, fiind în medie în jurul a -10 grade. Precipitații, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

Vremea 14 - 27 ianuarie 2019 în Maramureş

Media maximelor din prima zi, de 2 grade va scădea pe 15 ianuarie, până spre -4 grade, caracterizând o vreme rece, apoi va crește spre 4 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea ușor, de la medii de 2 grade spre o medie de -1...0 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere, spre 2 grade.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie în jurul a -8 grade, dar și noaptea de 18 ianuarie, când valorile termice minime vor tinde spre medii de 0 grade. Precipitațiile, predominant ninsori moderate cantitativ în primele zile, se vor semnala cu caracter temporar în restul intervalului de două săptămâni, dar vor fi în general slabe.

Prognoza meteo 14 - 27 ianuarie 2019 în Moldova

Temperatura aerului va avea o evoluție oscilantă. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -1 grad, apoi va crește spre 5 grade pe 18 ianuarie. În intervalul 19- 22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de -2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 1...2 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Vremea 14 - 27 ianuarie 2019 în Dobrogea

Regimul temperaturii aerului va avea fluctuații. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 1 grad, apoi va crește treptat spre 9 grade, pe 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 3 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 6...7 grade.

Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 2 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de -4 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo 14 - 27 ianuarie 2019 în Muntenia

Regimul temperaturii aerului va avea oscilații de la un interval la altul. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade, pe 18 ianuarie.

În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1 grad, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o creștere, spre 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară cu cea a maximelor și vor fi, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi în jur de de -6 grade.

Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Vremea 14 - 27 ianuarie 2019 în Oltenia

În această regiune, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre 0 grade, apoi va crește spre 7 grade pe 17 și 18 ianuarie. În intervalul 19-22 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat până la o medie a maximelor de 1...2 grade, iar ulterior, până la finalul celor două săptămâni, se estimează o ușoară creștere, spre 3...4 grade.

Temperaturile minime vor avea și ele evoluții oscilante și se vor situa, în medie, sub 0 grade pe toată durata de prognoză, cele mai reci dimineți fiind cele din 16 și 23 ianurie, când media valorilor termice minime va fi de -7...-6 grade. Precipitații slabe cantitativ, se vor semnala cu caracter temporar, îndeosebi în timpul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo 14 - 27 ianuarie 2019 la munte

În zonele montane se vor înregistra permanent medii ale temperaturii aerului sub pragul de îngheț. Astfel, media maximelor va scădea pe 15 ianuarie, până spre -11 grade, apoi va crește spre -1...0 grade, în zilele de 17 și 18 ianuarie. Începând din 19 ianuarie, valorile termice diurne vor scădea treptat spre o medie de -5 grade în perioada 21 - 23 ianuarie, după care va urma o ușoară creștere spre -2 grade.

Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -10 și -5 grade, exceptând nopțile de 15 și 16 ianuarie, care vor fi cele mai reci, cu o medie de -13..-12 grade. Vor fi ninsori moderate și local însemnate cantitativ în primele zile. În restul intervalului de două săptămâni, se vor semnala zilnic precipitații în general slabe, predominant ninsori, potrivit ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 14 - 27 ianuarie 2019. ANM ar putea extinde avertizarea cod galben de ninsori şi viscol