Antena Meniu Search
x

Vremea 15 - 28 februarie 2021. Ger încă 48 de ore, de miercuri se încălzește

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 15 - 28 februarie 2021.

De Veronica Micu la 15.02.2021, 09:55
Vremea 15 - 28 februarie 2021. Ger încă 48 de ore, de miercuri se încălzește
  • Meteorologii anunță vreme rece luni și marți.
  • De miercuri, cresc valorile din termometre.

Prognoza pe două săptămâni emisă de ANM anunţă temperaturi scăzute în următoarele două zile, pentru ca, de miercuri, vremea să se încălzească.

Valorile în termometre vor ajunge la cele normale pentru această perioadă.

"Dimineața zilei de marți, mâine, este posibil să mai aducă ger, cu minime de - 20 grade Celsius în depresiuni. Urmează încă două zile cu vreme mai rece, iar de miercuri se încălzește", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea marți, 16 februarie

Va fi ger în nord, centru şi nord-est, iar noaptea în special în centrul, estul şi local în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -4 grade, izolat mai scãzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre -20 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea în regiunile vestice şi nordice. Vânt pe crestele montane şi în zona costierã a Dobrogei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã cu depunere de chiciurã.

Vremea miercuri, 17 februarie

Va fi rece dimineaţa. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 2 grade. Spre seara precipitaţii mixte în Banat şi Crişana şi sub formã de ninsoare la munte, în Maramureş, Transilvania, Moldova şi izolat în Muntenia şi Dobrogea. Vor fi condiţii de polei. Vânt pe creste, cu precãdere noaptea. Izolat se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

Vremea joi, 18 februarie

Continuă sã se încãlzeascã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, între -13 grade în nordul Moldovei şi 0 grade în sudul Banatului. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii, cu precãdere în jumãtatea de nord a ţãrii, ninsori la munte şi sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare în rest.

Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, dar local şi temporar şi în sud, centru şi est.

Vremea 15  -  28 februarie 2021 în Banat

În Banat, în următoarele două zile, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 7-9 grade și minime, în medie, de -2-0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta.

În aceste condiții, media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni a intervalului 15-28 februarie.

Prognoza meteo 15  -  28 februarie 2021 în Crișana

În Crișana, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Astfel, în intervalul 17-21 februarie, maximele vor fi, în medie, de 6-8 grade, iar minimele de -2...-1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie.

Media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie și în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

Vremea 15  -  28 februarie 2021 în Transilvania

În intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece în Transilvania, cu temperaturi sub limita gerului mai ales noaptea. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, cu media temperaturilor maxime de 5-8 grade și media minimelor între -6 și -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi ridicată aproape în fiecare zi a perioadei celor două săptămâni.

Prognoza meteo 15  -  28 februarie 2021 în Maramureş

În Maramureș, în intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Între 18 și 21 februarie, pe fondul încălzirii vremii, media temperaturilor maxime se va situa între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor, între -5 și -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de normalul termic al sfârșitului de februarie pentru această regiune, potrivit ANM.

Media temperaturilor maxime se va încadra între 6 și 8 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -4 și -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 - 21 februarie și în unele zile ale celei de-a doua săptămăni.

Vremea 15  -  28 februarie 2021 în Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată în mare parte de o vreme deosebit de rece, în Moldova, cu variații ale temperaturii de la o zi la alta, astfel maximele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade, iar media minimelor se va situa între -12 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6...8 grade și ale minimelor de -2...0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va fi de -6....-4 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo 15  -  28 februarie 2021 în Dobrogea

Și în Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în mare parte din prima săptămână, când vor fi oscilații ale temperaturii de la o zi la alta. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de 6...8 grade și ale minimelor de 0...2 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 4 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de -2 grade. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului.

Vremea 15  -  28 februarie 2021 în Muntenia

Prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, în Muntenia, astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 0 și 8 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -10 și -4 grade, cu cele mai scăzute valori în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10...12 grade și ale minimelor de -2...0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6...8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade. Se vor semnala precipitații slabe în cea mai mare parte a intervalului, dar cu caracter temporar și doar pe arii restrânse.

Prognoza meteo 15  -  28 februarie 2021 în Oltenia

În Oltenia, perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12...14 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8...10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

Vremea 15  -  28 februarie 2021 la munte

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10...-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16...-14 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade.

Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2...4 grade și minime în medie de -4...-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade. Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 15 - 28 februarie 2021. Ger încă 48 de ore, de miercuri se încălzește