Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 17 noiembrie 2021. Cer noros și temperaturi scăzute pentru această perioadă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 17 noiembrie 2021.

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 16:25

În noaptea de marți spre miercuri în regiunile sudice și estice nebulozitatea joasă va persista și izolat va ploua slab sau va fi burniță. Pe crestele montane, trecător, vor fi precipitații slabe mixte. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, precum și în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși viteze de 60 km/h. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, se va forma ceață.

Vremea miercuri 17 noiembrie 2021

În regiunile extracarpatice valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în mod normal la această dată, nebulozitatea de nivel jos, prezentă la începutul intervalului pe arii extinse, local va persista pe tot parcursul intervalului și cu precădere ziua, izolat, se vor semnala ploi slabe sau burniță. În restul zonelor cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi se va înnora treptat și cu totul izolat va ploua. Pe crestele montane, trecător, vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, iar ziua și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În zonele joase de relief, dimineața, dar mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi ușor sub cele caracteristice perioadei, iar cerul va mai prezenta nebulozitate joasă în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vremea la munte

În Carpații Meridionali și Orientali valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă, iar nebulozitatea joasă prezentă la începutul intervalului pe arii extinse, local va persista pe tot parcursul intervalului și cu precădere ziua, izolat, se vor semnala ploi slabe sau burniță. În restul zonei montane cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi se va înnora treptat și cu totul izolat va ploua. Trecător, pe creste vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari.

Cum va fi vremea în restul Europei

În sud-vestul Europei, vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul va fi variabil. În restul continentului, vor fi înnorări și precipitații, local în regiunile nordice, vestice și în cele învecinate bazinului central al Mării Mediterane și izolat în rest. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar în vestul, centrul și nordul Peninsulei Scandinavice, nordul Finlandei, Rusia și pe crestele montane din rest și lapoviță și ninsoare. 

În vecinătatea Mării Mediterane, ploile vor fi și sub formă de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări locale în nordul, nord-vestul și sudul Europei. Temperaturile vor marca o creștere față de ziua precedentă în vestul continentului, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Vremea 17 noiembrie 2021. Cer noros și temperaturi scăzute pentru această perioadă