Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 18 septembrie 2021. Temperaturile scad în aproape toată țara | Condiții de ploi, descărcări electrice și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 18 septembrie 2021. Vremea va fi în general instabilă și vom avea parte de ploi, frecvente descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină, în nordul și sud-estul țării.

De Redactia Observator la 17.09.2021, 15:56

În noaptea de vineri spre sâmbătă în regiunile intracarpatice și la munte înnorările vor persista, local va ploua, iar pe alocuri, îndeosebi în cele centrale ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul zonelor, înnorările temporar vor fi accentuate și vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala local în sud și pe suprafețe mici în rest. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste unde la rafală, va depăși viteze de 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

Vremea 18 septembrie 2021

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă, pe 18 septembrie 2021

Observator

Vremea sâmbătă 18 septembrie 2021

Valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a țării, dar în sud și în sud-est se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros și va ploua, local în jumătatea de nord a țării, și pe arii mai restrânse în sud-est, unde ploile vor avea mai ales caracter de aversă, vor fi frecvente descărcări electrice și izolat posibile căderi de grindină. Îndeosebi în nord-vest cantitățile de apă pe alocuri vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari unde va sufla cu peste 70 km/h, iar pe parcursul zilei, local în sud și centru, și pe arii restrânse în nord-est, cu viteze în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 7 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

În prima parte a zilei vor fi înnorări temporare, iar trecător vor fi posibile ploi slabe, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală de până la 45 km/h, apoi va diminua în intensitate. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 12...13 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea 18 septembrie 2021

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă, pe 18 septembrie 2021

Observator

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, temporar, vor fi înnorări, averse și descărcări electrice; vor fi condiții de grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot depăși 15 l/mp. Noaptea, cerul se va degaja treptat. Vântul va prezenta intensificări temporare ziua (rafale de până la 40 - 50 km/h), apoi va mai diminua în intensitate. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 25 de grade, iar cele minime între 16 și 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 20...22 de grade.

Vremea 18 septembrie 2021

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă, pe 18 septembrie 2021

Observator

Vremea la munte

Vremea se va răci. Cerul va fi temporar noros și local se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, în nordul Carpaților Orientali vor fi însemnate și vor depăși pe alocuri 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari, de peste 70 km/h, în zona înaltă.

Vremea 18 septembrie 2021

Prognoza meteo. Cum va fi vremea sâmbătă, pe 18 septembrie 2021

Observator

sursa: ANM

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vremea 18 septembrie 2021. Temperaturile scad în aproape toată țara | Condiții de ploi, descărcări electrice și grindină