Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 19 februarie 2022. Weekend călduros pentru această perioadă, temperaturile ating 17 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 19 februarie 2022.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 15:50

În noaptea de vineri spre sâmbătă valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor predomina ploile și în zona Carpaților Orientali, unde local vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită, iar pe alocuri și la viteze mai mici în nord-vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei și 8 grade în dealurile Banatului. Izolat va fi ceață.

Cum va fi vremea sâmbătă 19 februarie 2022

Valorile termice, în creștere față de intervalul anterior în majoritatea regiunilor, se vor situa cu mult peste cele normale pentru această perioadă din an îndeosebi în sud și în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Cerul va  avea înnorări în regiunile vestice, nordice și centrale, iar noaptea și în restul teritoriului. Vor fi precipitații slabe, ziua pe alocuri în zona Carpaților Orientali și Occidentali, iar noaptea în Carpații Meridionali -predominant ninsori pe creste și ploi la altitudini mai joase, inclusiv în zonele submontane. În restul țării, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în primele ore ale intervalului pe spații mici și în restul țării, cu viteze de până la 45...55 km/h, în special în sud-est. Mai ales noaptea, izolat se va semnala cea

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 1...4 grade.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații slabe -ziua, pe arii restrânse, cu precădere în Carpații Orientali și Occidentali și noaptea, în extindere treptată, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi predominant ninsori la altitudini mari și ploi în zonele mai joase. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h. Temperatura aerului, în creștere față de intervalul precedent, se va situa cu mult peste cea specifică perioadei îndeosebi la cote de sub 1500 m.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Vremea » Vremea 19 februarie 2022. Weekend călduros pentru această perioadă, temperaturile ating 17 grade Celsius