Antena Meniu Search
x

Vremea 19 iunie - 17 iulie 2023. Nou val de fenomene extreme în România. Când apar primele semne de vară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 19 iunie - 17 iulie 2023. Specialiștii anunță un nou val de fenomene extreme, cu ploi torențiale, grindină și vijelii.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 08:24

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 19 iunie - 17 iulie 2023. Nou val de fenomene extreme în România. Când apar primele semne de vară - Observator

Meteorologii ANM au emis vineri, 16 iunie 2023, prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. 

"Pe parcursul săptămânii viitoare sunt prognozate ploi abundente în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureș, precum în est și în sud-est. În aceste regiuni sunt așteptate cantități peste normalul perioadei cu risc crescut de inundaţii și viituri, mai ales spre finalul săptămânii. Temperaturile vor marca o creştere pentru prima parte a intervalului , dar și o scădere spre weekendul viitor. Valorile termice se vor menține modeste și în intervalul 26 iunie - 3 iulie, mai ales în regiunile din vest, sud-vest și centru", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 19 - 26 iunie 2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, precum și în cele estice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 26 iunie - 3 iulie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 3 - 10 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit, local, în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo 10 - 17 iunie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 19 iunie - 17 iulie 2023. Nou val de fenomene extreme în România. Când apar primele semne de vară