Antena Meniu Search
x

Vremea 2 - 29 aprilie 2024. Val de furtuni după temperaturile de vară. Spre finalul săptămânii, se încălzește din nou

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 - 29 aprilie 2024. Potrivit specialiștilor, de azi vremea se răceşte în toată ţara, urmând să se încălzească spre weekend.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 08:24

- Observator

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat marţi, 2 aprilie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 2 - 29 aprilie 2024.

"Vremea va fi vântoasã şi se va rãci în toată țara începând de marţi, 2 aprilie, dar frigul va mai accentuat în vest, centru și nord. Vântul va prezenta intensificãri susţinute în toatã ţara, cu viteze de 55...65 km/h şi local de peste 70...75 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 90...100 km/h, accentuând senzația de rece. Cerul va prezenta înnorãri şi va ploua mai ales sub formã de aversã şi se vor semnala descãrcãri electrice în Maramureş, Banat, Crişana şi Transilvania.

La munte, la altitudini în general de peste 1600 m, trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã de 10...15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Maramureş şi 23 de grade în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei. Spre finalul acestei săptămâni vremea se va încălzi în majoritatea zonelor din țară, urmând ca valorile termice să depășească 25 grade", au explicat specialiştii ANM. 

Vremea 2 - 8 aprilie 2024

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo 8 - 15 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice

Vremea 15 - 22 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 22 - 29 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 2 - 29 aprilie 2024. Val de furtuni după temperaturile de vară. Spre finalul săptămânii, se încălzește din nou