Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 1 noiembrie 2023. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Anunțul meteorologilor

Vremea de mâine 1 noiembrie 2023. În intervalul 31 octombrie - 1 noiembrie 2023 vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade. Cerul se va înnora treptat dinspre vestul ţării şi va ploua şi sub formă de aversă în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi pe arii restrânse în Oltenia. Izolat se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile vestice, estice şi la munte, unde rafalele vor fi în general de 50...60 km/h.

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 15:40

Pe 1 noiembrie 2023 vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii. Vor fi averse şi posibil descărcări electrice, local la munte, în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Maramureş.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări ziua, local, în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h, dar şi la munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sud-estul Munteniei şi sudul Dobrogei, iar cele minime între 2 şi 13 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -1 grad. Izolat se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temporar vântul va avea intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40...50 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Vremea la munte

Deşi temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii. În prima parte a intervalului, local vor fi averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări ziua, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 km/h.

Vremea în Europa

Ca în cele câteva zile precedente, pe continent va predomina aspectul închis al vremii. Mai plăcut, în condițiile nebulozitatii reduse până chiar la cer senin, va fi într-o zonă relativ mare unde se află partea nord-estică a Greciei, Ungaria și jumătatea vestică a Austriei și de asemenea în sud-estul Spaniei. 

Majoritatea precipitațiilor se vor semnala în Portugalia, Spania, Franța, Regatul Unit, Țările De Jos și Danemarca, în estul Suediei, regiunea centrală a Finlandei, nord-vestul Rusiei și sud-vestul Italiei. Mai abundente decât altundeva vor fi ploile din unele locuri din nord-vestul Spaniei, din Danemarca și posibil din sud-vestul Italiei și din acele regiuni nord-estice ale Europei - unde, totodată, precipitațiile mixte devin frecvente. 

Vânt puternic pe timp îndelungat va fi pe ocean între Islanda și Rep. Irlanda, la fel în larg la vest de Golful Biscaya; la cote mai joase, dar semnificative în plan local va decurge circulația aerului în Golful Biscaya, pe Marea Nordului și în vestul Arhipelagului Britanic. Mase de aer cald vor acoperi în continuare bună parte din continent - mai notabil în sud-estul acestuia, încât în Grecia vor fi maxime în general între 25 și 30 grade; iar aer mai rece va fi în latitudinile înalte - de la nord de Scoția peste țările scandinave și nord-vestul Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 1 noiembrie 2023. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Anunțul meteorologilor