Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 ianuarie 2022. Va fi un weekend rece, cu ger și ninsori pe arii restrânse

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 15:39

peisaj de iarnă în România
Vremea 22 ianuarie 2022. Se răcește afară la început de weekend - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de vineri spre sâmbătă valorile termice vor fi mai scăzute decât în noaptea precedentă, iar în nord, nord-vest şi în centru precum şi în dealurile sudice, pe arii restrânse va fi ger. În zona montană înnorările vor fi persistente, local şi temporar va ninge, vântul va avea intensificări, iar la altitudini mari, va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, condiţii în care vizibilitatea va fi scăzută. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord, nord-est şi în centru unde pe arii restrânse va ninge, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -14 şi -3 grade.

Cum va fi vremea sâmbătă 22 ianuarie 2022    

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă pe arii restrânse dimineaţa şi noaptea, în nord-vest şi centru precum şi în dealurile sudice. În regiunile vestice, centrale, nordice şi nord-estice, precum şi la munte, înnorările vor persista, iar pe arii în general restrânse, temporar va ninge. În restul zonelor, cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat, vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în sud-vest şi nord-est, iar la munte, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali va sufla tare cu peste 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime între -13 şi -3 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va continua să se răcească, astfel că temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -5...-4 grade, mai scăzută în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea la munte

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi noros şi temporar va ninge, local în masivele sudice şi pe suprafeţe mici în restul zonei montane. Vântul va avea intensificări, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali va sufla tare cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va fi scăzută.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile nord-vestice, centrale, estice și de la est de Marea Adriatică în apropierea acesteia vremea va fi predominant închisă, iar precipitații se vor semnala pe suprafețe relativ mari - îndeosebi în Norvegia, Germania, în partea vestică a Rusiei și în țările balcanice. În acele zone din jumătatea nord-estică a continentului va ninge, pe când lapoviță și ploaie se vor semnala înapoia masei de aer rece care va înainta dinspre nordul scandinav către est și sud-est. De asemenea, regimul pluvial din restul Europei - din sud-vest (țările iberice), din vest (Franța și chiar Regatul Unit,) din sud (Italia) și din țările central-estice - va fi reprezentat de astfel de fenomene izolate și slabe, în general sub formă de ploaie. Start consistent de zăpadă se va depune în nordul Norvegiei, probabil și în preajma Munților Alpi și a celor Balcani și în nord-vestul Rusiei. Vânt puternic se va observa în largul oceanului la vest de Peninsula Scandinavica și la sud-vest de Islanda, intens pe timp îndelungat - la nord-vest de Arhipelagul Britanic și în estul bazinului mediteranean, iar cel puțin moderat și cu intensificări temporare - in zonele estice. Dintre diferențele de ordin termic față de ziua precedentă se vor remarca răcirea accentuată din estul Europei și încălzirea din vest.

Temperaturi maxime în capitalele Europei

Atena 6

Berlin 4

Budapesta 3

Chișinău 1

Istanbul 3

Lisabona 14

Londra 7

Madrid 8

Moscova -3

Oslo 0

Paris 7

Roma 12

Stockholm -2

Varșovia -1

Viena 4

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 22 ianuarie 2022. Va fi un weekend rece, cu ger și ninsori pe arii restrânse