Antena Meniu Search
x

Vremea 22 noiembrie. Nu scăpăm de ploi. Minimele se vor încadra între -5 grade şi 11 grade

Vremea continuă să se mențină peste normal în partea vestică, sudică şi sud-estică, în timp ce în nord-est va fi mai rece. Nu scăpăm de ploi, iar la munte va continua să fie lapoviță și ninsoare. Iată prognoza pentru 22 noiembrie. 

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 16:34

Vremea 22 noiembrie. Nu scăpăm de ploi. Minimele se vor încadra între -5 grade şi 11 grade - Shutterstock

La noapte, cerul va fi variabil în regiunile vestice şi sud-vestice şi temporar noros în restul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor  semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte şi în Moldova, mixte în Transilvania şi ploi în rest. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.  Temperaturile minime se vor situa între -5 grade în nordul Moldovei şi 6 grade pe litoral. Pe alocuri, mai ales în a doua parte a intervalului, se va forma ceaţã.

Vremea 22 noiembrie în țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, mai scãzute în extremitatea de nord-est şi în jurul acestora în rest. În vestul şi sud-vestul ţãrii dimineaţa pe arii restrânse va fi ceaţã, apoi cerul se va înnora treptat şi mai ales seara şi noaptea tempoar va ploua. În restul teritoriului, ziua cerul va fi variabil, iar pe alocuri va fi nebulozitate joasã, stratiformã sau ceaţã şi izolat burniţã sau ploaie slabã, iar noaptea nebulozitatea va fi pe arii extinse şi ploi se vor semnala local în sudul regiunii şi izolat în rest. În zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar noaptea şi condiţii de polei. 

Vântul se va intensifica treptat, din orele amiezii, în sudul Banatului, cu viteze în general de 60...70 km/h, în zona montanã aferentã şi pe crestele Carpaţilor Meridionali rafalele vor depãşi 90...100 km/h, iar pe arii restrânse şi la intesitate mult mai redusã şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, uşor mai scãzute în nordul Moldovei spre 1 grad, iar cele minime între -5 grade în Bucovina şi 11 grade pe litoral. Presiunea atmosferică va scadea dinspre vest, avand deja valori joase - astfel ca regimul ciclonic se va mentine.

Pe acelaşi subiect

Vremea 22 noiembrie în București

La noapte, cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a nopţii, când vor mai fi condiţii de ploaie slabã, iar spre sfârşitul acesteia de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 2...4 grade.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã. Noaptea se va înnora, iar cu o probabilitate mai mare în cea de a doua parte, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 10...12 grade, iar cea minimã de 5...7 grade. Presiunea atmosferică va scadea usor, de la o valoare deja mai mica decat cea normala.

Vremea 22 noiembrie la munte

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã în cea mai mare parte a zonei montane. Cerul se va înnora treptat şi va ploua, ziua în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar seara şi noaptea şi în rest. În zona înaltã, în special a Carpaţilor Meridionali (în general la peste 1500 m) vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în a doua parte a intervlaului şi condiţii de polei.  Vântul se va intensifica treptat, din orele amiezii, în Munţii Banatului, apoi şi pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depãşi 90...100 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 22 noiembrie. Nu scăpăm de ploi. Minimele se vor încadra între -5 grade şi 11 grade