Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 22 octombrie 2021. În jumătate de țară se răcește, în cealaltă va fi deosebit de cald. Temperaturi maxime de 24° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 22 octombrie 2021. În vestul, centrul și nordul țării temperaturile vor marca o scădere față de ziua anterioară, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi în continuare deosebit de caldă.

de Redactia Observator

la 21.10.2021, 15:40

În noaptea de joi spre vineri cerul va fi mai mult noros în vestul și nord-vestul țării unde local și temporar va ploua. În celelalte regiuni vor fi unele înnorări, mai ales în partea a doua a intervalului, dar ploi slabe se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar pe arii restrânse și cu viteze mai mici și în Crișana, Dobrogea și Moldova. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 12 grade, mai coborâte în depresiuni, spre 0 grade. Pe alocuri, în zonele joase cu precădere din sud și sud-est, se va semnala ceață.

Vremea vineri 22 octombrie 2021

În vestul, centrul și nordul țării valorile termice vor marca o scădere față de ziua anterioară, apropiindu-se de cele normale datei, iar cerul va fi mai mult noros; temporar va ploua în Banat, local în Transilvania, Crișana și la munte și pe suprafețe mici în Oltenia, Maramureș și Moldova. În restul teritoriului vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă, iar cerul, variabil ziua, se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, când numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade. Dimineața, în sud și sud-est, pe arii restrânse va fi ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele climatologic specifice datei. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21...23 de grade, iar cea minimă de 9...10 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Cerul va avea înnorări și temporar va ploua în Carpații Occidentali, pe arii relativ extinse în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, în special ale Carpaților Orientali.  Valorile termice vor marca o scădere față de ziua anterioară.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări și local vor fi precipitații sub formă de ploaie în partea central-nordică și de sud a Europei și ploaie, lapoviță și ninsoare în vestul și nordul Peninsulei Scandinavice, nordul și centrul Finlandei și nordul extrem al Rusiei. În zonele învecinate Mării Mediterane, ploile vor fi și sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice. În restul continentului, cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări în jumătatea nordică a Europei și în zonele învecinate vestului Mării Mediterane, cu viteze ce vor depăși local 70 km/h. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în regiunile nordice și centrale și o creștere ușoară în cele de sud-est. În zonele joase de relief, dimineața izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 22 octombrie 2021. În jumătate de țară se răcește, în cealaltă va fi deosebit de cald. Temperaturi maxime de 24° Celsius