Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 23 octombrie 2022. Un sfârșit de săptămână frumos, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 23 octombrie 2022.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 15:36

Vremea va deveni caldă pentru această dată, mai ales în sudul teritoriului. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și ploi slabe, pe arii restrânse, ziua, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, iar noaptea, cu totul izolat, posibil în vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, local la munte (viteze la rafală de 50...60 km/h, iar pe creste de peste 70...80 km/h), dar și în regiunile extracarpatice și izolat în centru, unde rafalele vor fi în general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 4 și 14 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre 0 grade. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe suprafețe restrânse, se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi frumoasă și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 6...9 grade. Presiunea atmosferică va fi în creștere ușoară.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, cu viteze la rafală de 50...60 km/h, iar pe creste de peste 70...80 km/h. Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile nord-vestice, dar parțial și în cele vestice și sud-vestice cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, iar pe arii restrânse îndeosebi în Portugalia cantitățile de apă acumulate vor fi mai însemnate. Un cer mai mult noros va fi și în estul continentului, unde pe spații mici va ploua slab cantitativ, în timp ce în rest cerul va fi variabil, izolat cu ploi trecătoare și doar în Peninsula Balcanică vremea va fi însorită. Vântul va avea intensificări în jumătatea de vest a Europei, iar în zonele costiere din nordul Peninsulei Iberice, vestul Franței și sudul Arhipelagului Britanic, vor fi rafale și de peste 90-100 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice și în zona Mării Negre. Valorile termice vor mai crește ușor față de ziua precedentă în centrul și sudul continentului, iar în rest nu vor fi variații semnificative. În zonele mai joase de relief, dimineața, izolat se va semnala ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 23 octombrie 2022. Un sfârșit de săptămână frumos, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă