Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 25 februarie 2023. Va fi deosebit de cald, însă ploile pun stăpânire pe țară

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 25 februarie 2023.

de Redactia Observator

la 24.02.2023, 16:09

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an în regiunile extracarpatice și parțial în centru și normală termic în rest, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 8 și 18 grade. Aria de nebulozitate și precipitații va fi în extindere și va cuprinde majoritatea regiunilor. În zonele joase de relief vor fi ploi, dar în cursul nopții, treptat, în centru și pe spații mici și în vest și nord vor fi și lapoviță și ninsori.

La munte precipitațiile vor fi mixte în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă pe alocuri mai consistent, iar în masivele sudice și sud-estice vor fi și depuneri de polei.

Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în Banat, zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, pe arii restrânse și peste 30...40 l/mp. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h, dar în prima parte a intervalului local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50...60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 15...17 grade (valori cu 8...10 grade mai ridicate decât media climatologică) și o minimă de 5...7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie redusă, noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări în cursul zilei (rafale în jur de 40...45 km/h).

Vremea la munte 25 februarie 2023

Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații mixte în prima parte a intervalului, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă pe alocuri mai consistent, dar în masivele sudice și sud-estice în cursul nopții vor fi și depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, pe arii restrânse și peste 30...40 l/mp. Mai ales pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări în special pe creste, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h și va fi viscol. Valorile de temperatură nu vor avea variații semnificative față de intervalul precedent și se vor situa în jurul celor normale.

Cum va fi vremea în Europa 

Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații sub formă de ploaie în nord-vestul Peninsulei Balcanice și ploaie, lapoviță și ninsoare în centrul și estul Europei. În restul continentului, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-vestice și de nord-est, unde va sufla slab și moderat. Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în vestul, centrul și nordul Europei și o creștere în est și sud-est. În zonele joase de relief, izolat va fi ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Vremea » Vremea 25 februarie 2023. Va fi deosebit de cald, însă ploile pun stăpânire pe țară