Antena Meniu Search
x

Vremea 25 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, la munte și în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 25 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 16:05

peisaj de iarnă în România
Vremea 25 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, la munte și în Capitală - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În noaptea de luni spre marți vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, geroasă pe arii extinse în vest, nord, nord-est, centru și local în sud. Temperaturile minime vor fi  cuprinse între -17 și -5 grade, mai scăzute în Maramureș și Transilvania, izolat până spre -23 de grade. Cerul va prezenta înnorări în sud-estul țării, iar în rest va fi mai mult senin. Temporar va ninge slab în Dobrogea și local în estul Munteniei și sudul Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor atinge 70...80 km/h, iar îndeosebi în prima parte a nopții, local și temporar, și în regiunile estice și sud-estice, în general, cu viteze de până la 40...50 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsorea.

Cum va fi vremea marți, pe 25 ianuarie 2022

Vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineața în nordul, nord-estul și centrul țării și pe arii mai restrânse în rest. În prima parte a zilei, cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu excepția extremității de sud-est a teritoriului, unde se va menține noros și izolat va mai ninge slab. Începând din orele după-amiezii, nebulozitatea se va extinde treptat începând din nord și se vor semnala ninsori slabe în Maramureș, Transilvania și în Moldova, precum și în zonele de munte, local în Crișana și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, spulberând zăpada, dar trecător și pe arii restrânse, ziua pe litoral și în extremitatea de sud-vest, iar spre sfârșitul intervalului în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 3 grade, iar cele minime, mult mai ridicate față de noaptea precedentă, se vor situa, în general, între -11 și -2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă va fi de -6...-4 grade.

Vremea la munte

Vremea se va menține mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil în primele ore ale intervalului la munte, iar din orele după-amiezii nebulozitatea se va extinde treptat începând din nord. Se vor semnala ninsori, izolat, ziua, și pe arii extinse, noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, spulberând zăpada, dar pe arii restrânse și la viteze mai reduse și în restul masivelor.

Cum va fi vremea în Europa

Că în ziua precedentă, aspect predominant închis va avea vremea din regiunile nord-vestice, central-estice și estice - unde se vor și semnala majoritatea precipitațiilor. Totodată, aproape toată jumătatea estică a continentului se va află sub aer rece provenind de dincolo de Cercul Polar, ceea ce va influență chiar drastic regimul termic nocturn dintr-o zona sud-estică între Ucraina, Grecia (în estul căreia încă va fi posibil să ningă) și Italia. Vremea din restul Europei va fi mai plăcută, în condițiile cerului mai mult sau complet senin și innorarilor mai semnificative numai din Peninsula Iberică și din nordul celei Italice și din Germania; și regimul pluvial se va remarcă prin astfel de fenomene slabe mai ales sub formă de lapoviță și izolate în aceste regiuni. Strat consistent de zăpadă se va putea depune din unele ninsori din vestul Rusiei și din sud-vestul Norvegiei. Vânt intens pe timp îndelungat va fi pe ocean între Islanda, Arhipelagul Britanic și Peninsula Scandinavică; la cote înalte pe plan local - la vest de Portugalia, în estul Marii Mediterane și pe marile Neagră și Baltică, pe când cu precădere slab - în Franța, Elveția, Germania, Italia, Austria, Suedia și în spațiul balcano-carpatic.

Temperaturi maxime în capitalele Europei

Atena 6    

Berlin 5    

Budapesta 3    

Chișinău -3    

Istanbul 2    

Lisabona 15    

Londra 3    

Madrid 11    

Moscova -9    

Oslo 2    

Paris 4    

Roma 11    

Stockholm 3    

Varșovia 2    

Viena 4

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Vremea 25 ianuarie 2022. Prognoza meteo pe regiuni, la munte și în Capitală