Antena Meniu Search
x

Vremea 26 septembrie - 24 octombrie 2022. Revine vara la sfârșit de septembrie, cu temperaturi de 30 de grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 26 septembrie - 24 octombrie 2022. Potrivit specialiștilor, revine la  sfârșit de septembrie, cu temperaturi chiar și de 30 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 23.09.2022, 08:56

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 26 septembrie - 24 octombrie 2022. Revine vara la sfârșit de septembrie, cu temperaturi de 30 de grade Celsius - Observator

Cel mai cald va fi în Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei.

"Pentru ultima săptămână din septembrie, un transport de aer cald din nordul Africii va readuce temperaturi de vară la nivelul țării noastre. Astfel, vremea va deveni mai caldă decât normalul perioadei în sudul și sud-estul țării. Regimul termic va cuprinde valori maxime între 19 şi 30 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade. În vestul, nordul şi centrul ţãrii nebulozitatea se va accentua treptat, iar ploile se vor extinde. Acestea vor avea şi caracter de aversã, iar pe arii restrânse vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 26 septembrie - 3 octombrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării. 

Pe acelaşi subiect

Vremea 3 - 10 octombrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 10 - 17 octombrie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Potrivit prognozei meteo ANM, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 17 -  24 octombrie 2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 26 septembrie - 24 octombrie 2022. Revine vara la sfârșit de septembrie, cu temperaturi de 30 de grade Celsius