Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 29 iunie 2022. Un val intens de căldura va cuprinde o mare parte din țară. Maxime de 38 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 29 iunie 2022.

de Redactia Observator

la 28.06.2022, 15:35

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Va fi caniculă în zonele de câmpie și de podiș, unde și indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 38 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, unde se vor înregistra în jur de 27 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 12 și 22 de grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în estul țării și la munte, unde pe alocuri vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, în Dobrogea și Bărăgan, dar și în timpul ploilor.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 17...20 de grade. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări spre seară, însă condițiile pentru averse slabe și descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când pe alocuri vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în timpul ploilor. Valorile de temperatură vor fi mai ridicate față de ziua precedentă.

Vremea pe litoral

Vremea se va menține în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 29 iunie 2022. Un val intens de căldura va cuprinde o mare parte din țară. Maxime de 38 de grade Celsius