Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 30 august 2021. Scăpăm de ploile torențiale, meteorologii anunță un început de săptămână frumos

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 30 august. Vremea va deveni în general frumoasă și apropiată de normal sub aspect termic

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 16:04

vremea 30 august 2021
Prognoza meteo. Cum va fi vremea pe 30 august 2021 - Shutterstock

În noaptea de duminică spre luni cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse local în jumătatea nordică a țării și pe arii restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, trecător, cu precădere în sud și est, vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sudul țării, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 11 și 22 de grade. Pe suprafețe mici, mai ales la sfârșitul nopții, va fi ceață.

Vremea luni 30 august 2021

În vestul, centrul și nordul țării, valorile termice se vor situa sub cele caracteristice datei, vor fi înnorări și local va ploua și sub formă de aversă. Izolat se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă mai pot depăși 15 l/mp. În restul teritoriului vremea va deveni în general frumoasă și apropiată de normal sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar pe alocuri ploi slabe de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, iar ziua local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5...8 grade în depresiuni și 18...20 de grade pe litoral. Pe suprafețe mici se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va deveni în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice datei. Cerul va avea unele înnorări la începutul zilei, cu probabilitate slabă de ploaie, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea pe litoral

Vremea va fi caldă, în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat cu rafale, în general 40- 50km/h. Temperaturile maxime vor fi de 28...29 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade. Temperatura apei mării va fi de 22... 24 de grade.

Vremea la munte

Valorile termice se vor situa sub cele caracteristice datei, vor fi înnorări și local va ploua și sub formă de aversă. Izolat se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă mai pot depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Vremea 30 august 2021. Scăpăm de ploile torențiale, meteorologii anunță un început de săptămână frumos