Antena Meniu Search
x

Vremea 30 ianuarie 2023. Cer noros și ninsori slabe, în cea mai mare parte a teritoriului

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 30 ianuarie 2023.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 15:10

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros în regiunile estice și mai mult noros în rest. Cu precădere seara și noaptea va ninge în Crișana, Transilvania, Maramureș, la munte, local în Banat, Moldova, pe arii restrânse în Muntenia și Dobrogea și cu totul izolat posibil în nordul Olteniei. Trecător, în vestul, în extremitatea de nord-vest a țării și pe litoral vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ploaie, ce vor putea favoriza depuneri de polei. Local, la munte și în Maramureș, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ.

Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltă, unde seara și pe parcursul nopții va atinge viteze de 70...90 km/h, viscolind și spulberând zăpada, iar în rest va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în nord-vestul, centrul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad.

Prognoza meteo București

Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi mai mult noros și cu o probabilitate mai mare dimineața și noaptea, va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 0...1 grad, iar cea minimă de -3...-2 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros și, cu precădere seara și noaptea, va ninge pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ. Vântul se va intensifica în special în zona înaltă, unde seara și pe parcursul nopții va atinge viteze de 70...90 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Valorile termice nu vor avea variații semnificative și se vor menține apropiate de normele perioadei.

Cum va fi vremea în Europa

În sudul și sud-vestul Europei, vremea va fi predominant frumoasă, iar cerul va fi variabil. În restul continentului, vor fi înnorări temporare și local precipitații sub formă de ploaie în regiunile vestice și ploaie, lapoviță și ninsoare în cele centrale și de nord-est. Vântul va avea intensificări în jumătatea nordică a Europei, în zonele de munte și în cele învecinate Mării Mediterane. Temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă în cea mai mare parte a continentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 30 ianuarie 2023. Cer noros și ninsori slabe, în cea mai mare parte a teritoriului