Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 30 iulie 2022. Ploi cu grindină, descărcări electrice și vijelii, în a doua parte a zilei

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 30 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 17:19

Disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități, cu precădere la câmpie, iar în sud și sud-est, local, va fi caniculă. În special după orele prânzului instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor și vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, rafale și de peste 70...80 km/h, pe alocuri vijelii puternice - cu precădere în vest și sud-vest, și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și cu o probabilitate de apariție mai mare noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 15 și 22 de grade.

Prognoza meteo București

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic accentuat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului). Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

După orele amiezii, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale și de peste 70...80 km/h) și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Valorile de temperatură vor crește ușor față de intervalul precedent.

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între  21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 30 iulie 2022. Ploi cu grindină, descărcări electrice și vijelii, în a doua parte a zilei