Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 4 aprilie 2023. ANM a anunțat prognoza meteo: schimbări de temperatură

Vremea 4 aprilie 2023. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire accentuată a vremii în toată țara. Pentru zona Capitalei sunt așteptate temperaturi cu 10 grade Celsius mai scăzute decât media multianuală.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 15:29

Vremea va fi închisă şi se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această dată. Temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, mixte (lapoviţă, ninsoare şi ploaie) în Moldova, Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi ninsori la munte, unde la altitudini mai mari de 1400 m în Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali, vor fi abundente, se va depune strat de zăpadă consistent şi vor fi perioade cu viscol şi vizibilitate scăzută.

Cantităţile de apă vor mai depăşi 20...30 l/mp în special în sud-vest, centru şi est. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar mai ales în Muntenia, în sudul Olteniei şi al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h.

Temperaturile maxime (în general cu 8...12 grade sub mediile multianuale) vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, cu valori mai ridicate în extremitatea sudică, până spre 11...12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade. Izolat se forma ceaţă.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Temporar va mai ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge 55...65 km/h, apoi va mai slăbi în intensitate. Temperatura maximă (cu 10 grade sub media multianuală) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

Vremea la munte

Vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Temporar va ninge, mai abundent în Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali şi se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m (cantităţile de apă vor mai depăşi 20...30 l/mp). Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări îndeosebi în estul, sud-estul şi centrul continentului, unde se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare. Local în sud-est se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate.

Precipitaţiile vor avea şi caracter de aversă cu descărcări electrice. În rest, vremea va fi în general frumoasă şi cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile numai pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în jumătatea de sud a Europei şi, local în partea centrală.

Temperaturile vor scădea în partea central-estică, dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea 4 aprilie 2023. ANM a anunțat prognoza meteo: schimbări de temperatură