Antena Meniu Search
x

Vremea 6 februarie - 6 martie 2023. Cât durează episodul de ger și când se încălzește

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 februarie - 6 martie 2023. Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare avem parte de o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor din țară. 

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 09:18

Harta temperaturilor în Europa
Vremea 6 februarie - 6 martie 2023. După episodul de ger, ANM anunță o posibilă încălzire din 20 februarie - Observator

ANM a emis vineri, 3 februarie 2023, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

"La începutul săptămânii viitoare, vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor. Pe arii extinse va fi ger dimineaţa şi noaptea, temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad. Valorile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 şi -7 grade, cu valori izolat mai scãzute, în jurul a -20 grade, în special în depresiuni şi mai ridicate în sud-est, unde însã vântul va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în jumãtatea de est a teritoriului unde pe spaţii mici va fulgui. În special în prima parte a intervalului, vântul va continua sã aibã intensificãri în est, în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã, local cu rafale de general de 55...65 km/h. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 6 - 13 februarie 2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Pe acelaşi subiect

Vremea 13 - 20 februarie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Prognoza meteo 20 - 27 februarie 2023

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea 27 februarie - 6 martie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această peroadă, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 6 februarie - 6 martie 2023. Cât durează episodul de ger și când se încălzește