Antena Meniu Search
x

Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade

În sudul țării, temperaturile se vor situa uşor peste mediile multianuale, în timp ce în rest, vor fi în jurul celor caracteristice datei. Iată prognoza meteo pentru 3 februarie. 

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 17:18

La noapte, valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va avea înnorãri temporare în restul teritoriului. La munte va ninge, în Maramureş şi în Transilvania vor fi predominant ninsori, iar în celelalte regiuni, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte (averse de lapoviţã, mãzãriche, ninsoare şi trecãtor ploaie). Izolat se va forma polei. În zona de munte ninsorile vor fi pe alocuri mai însemnate cantitativ (peste 10...15 l/mp), astfel cã se va depune strat nou de zãpadã, iar vântul va avea intensificãri cu viteze mai mari la peste 1700 m, unde vor fi rafale de peste 80?90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scãzutã. Intensificãri ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în sud-vest, centru şi nord-est (viteze în medie de 45...55 km/h.  Temperaturile minime se vor situa în general între -5 şi 1 grad. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã.

Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade

Vremea 3 februarie în țară

Valorile termice vor fi uşor peste mediile multianuale în sudul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor caracteristice datei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi local vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte, în nord-vest şi parţial în centru şi mai ales ploaie şi lapoviţã, pe arii restrânse în rest. Noaptea, nebulozitatea şi precipitaţiile predominant sub formã de ninsoare se vor extinde treptat şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea de nord-vest, cu precãdere în zonele mai înalte de relief, cantitãţile de apã vor fi însemnate (15...25 l/mp).

Pe acelaşi subiect

În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Dealurile de Vest se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. Izolat vor mai fi condiţii de polei. Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã (peste 70...80 km/h), şi va fi viscol, dar local şi temporar şi în celelalte regiuni (în medie cu 45...55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, cu valori mai ridicate în Muntenia şi Oltenia, pânã în jur de 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere uşoarã în prima parte a intervalului, apoi va scãdea.

Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade

Vremea 3 februarie în Capitală 

La noapte, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat.  Temperatura minimã va fi de -3...-1 grad.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii ca ziua sã se semnaleze, cu totul trecãtor, precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ploaie, iar în a doua parte a intervalului va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6...8 grade, iar cea minimã de -2...0 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere uşoarã în prima parte a intervalului, apoi va scãdea.

Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade

Vremea 3 februarie la munte

Cerul va fi mai mult noros şi va ninge ziua local în masivele vestice şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea în toate zonele. În Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali pe alocuri vor fi cantitãţi de peste 15...20 l/mp şi se va depune strat nou de zãpadã mai consistent. Vântul va continua sã aibã intensificãri, cu viteze mai mari în zona înaltã (peste 70...80 km/h), şi va fi viscol. Valorile termice nu vor varia semnificativ.

Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Vremea 3 februarie. Temperaturi apropiate de normalul perioadei. Maximele se vor situa între -3 şi 6 grade