Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 9, 10 şi 11 aprilie 2018. Prognoza meteo anunţă temperaturi de vară 

Vreme pe 9 aprilie 2018 va fi caldă, cu temperaturi de iunie. Prognoza meteo ANM anunţă că va fi la fel de cald şi marţi, dar şi miercuri.

de Redactia Observator

la 08.04.2018 , 17:14

Vreme pe 9 aprilie 2018 va fi caldă, cu temperaturi de iunie. Prognoza meteo ANM anunţă că va fi la fel de cald şi marţi, dar şi miercuri.

În noaptea de duminică spre luni, cerul va fi mai mult senin, iar în depresiunile intramontane şi în regiunile estice. Izolat vor fi condiţii de ceaţă, transmite ANM. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, inclusiv în zona montană aferentă, unde viteza la rafală va mai depăşi temporar 55...60 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre -1 grad, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest până în jur de 13 grade.

Vremea 9 aprilie în ţară

Articolul continuă după reclamă

Luni, în a doua zi de Paşte, vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice şi se va menţine predominant frumoasă. Ziua cerul va fi mai mult senin, iar noaptea se va înnora temporar în regiunile vestice şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, unde viteza la rafală va mai depăşi 55...60 km/h, dar trecător şi la cote mai reduse şi în nordul Moldovei, precum şi în zonele de munte şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 27 de grade, valori mai mici urmând a se înregistra în zona litoralului, unde vor fi 11...14 grade, iar cele minime se vor încadra între 3 şi 13 grade, mai coborâte până în jur de -2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă. Spre sfârşitul intervalului în sud-estul teritoriului, local se va forma ceaţă.

Presiunea atmosferică va scădea, regimul baric ajungând subnormal.

Harta ANM care arată cum e vremea pe 9 aprilie 2018

HARTĂ: Temperaturile la nivelul României pe 9 aprilie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru 10 aprilie 2018

Marţi, în a doua zi de Paşte, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nord-vestice, precum şi în zona de munte aferentă, unde ziua, pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, mai scăzute pe litoral, unde vor fi între 12 şi 15 grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în sud-estul ţării, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va continua să scadă, însă uşor.

Prognoza meteo pentru 11 aprilie

Vremea va fi miercuri în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara când se vor semnala averse şi descărcări electrice pe arii relativ restrânse la munte şi izolat în celelalte regiuni, cu precădere în cele sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona montană aferentă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 25 de grade, mai coborâte pe litoral, între 9 şi 14 grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase în special din est şi sud-est, pe spaţii mici va fi ceaţă.

Cum va fi luni la munte

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări noaptea în masivele vestice unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali. Temperatura aerului va continua să crească uşor.

Cum va fi pe 9 aprilie în Europa

În regiunile estice şi sud-estice ale continentului, de asemenea pe Marea Mediterană vremea va fi predominant sau de-a dreptul frumoasă, cu cerul mai mult senin. Aspectul vremii din restul continentului se întrevede mai puţin plăcut, în condiţiile nebulozităţii accentuate pe timp mai mult sau mai puţin îndelungat; nord-vestul Rusiei şi ţările vestice, cea mai mare parte a Finlandei şi a Arhipelagului Britanic se vor afla sub plafon de nori continuu şi consistent. Precipitaţii în general slabe se vor semnala pe arii relativ extinse în nordul Spaniei şi în Franţa, local - în nord-est, în Rep. Irlanda, Regatul Unit şi în Italia, iar izolat - la est de Marea Adriatică, în Austria, Ungaria, Polonia, ţările baltice, Norvegia şi Suedia; cantităţi mari de apă se vor putea acumula sporadic în sud-vestul Franţei şi nord-estul Spaniei, iar condiţii favorabile pentru lapoviţă şi ninsoare vor fi numai în nordul latitudinilor înalte şi la altitudini mari. Faţă de intervalul anterior, în jumătatea sud-estică a Europei vremea va fi mai caldă, pe când în rest regimul termic nu se va schimba substanţial.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Vremea » Vremea 9, 10 şi 11 aprilie 2018. Prognoza meteo anunţă temperaturi de vară