Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 11 septembrie 2023. Condiții bune pe litoral. Temperaturi de până la 26 de grade Celsius

Vremea de mâine 11 septembrie 2023 în România. În intervalul 10 septembrie - 11 septembrie vremea va fi predominant frumoasă, iar din punct de vedere termic şi caldă pentru această dată în regiunile din jumătatea de vest a ţării. Cerul va fi variabil şi în a doua parte a zilei la munte, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii Meridionali, izolat, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza şi seara în zona costieră a Dobrogei. Temperaturile maxime, în scădere uşoară faţă de ziua anterioară în est şi sud-est, se vor încadra între 22...24 de grade pe litoral şi 31 de grade în Câmpia de Vest.

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 14:58

stațiunea Mamaia
Vremea de mâine 11 septembrie 2023. Condiții bune pe litoral. Temperaturi de până la 26 de grade Celsius - Shutterstock (arhivă)

Vremea va fi frumoasă, iar în special în jumătatea vestică a ţării se va menţine şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil în est şi sud-est, precum şi în zona de munte şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 4...6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17...19 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în depresiunile intramontane izolat se va forma ceaţă.

Progonoza meteo București 11 septembrie 2023

Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27...29 de grade, iar cea minimă de 13...14 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 11 grade.

Vremea de mâine la munte și pe litoral

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte: Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de ziua precedentă. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni izolat se va forma ceaţă.

Vremea pe litoral: Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 26 de grade, iar cele minime între 15 şi 18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Vremea în Europa

În Europa vestică (Arhipelagul Britanic, jumătatea de nord-vest a Franţei, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca, dar şi în Peninsula Iberică) vor fi înnorări temporare şi local averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de oraje şi izolat de rafale ale vântului şi posibil căderi de grindină. Va ploua pe arii extinse şi în cantităţi însemnate în vestul şi nordul Peninsulei Scandinavice, în timp ce în restul continentului va predomina vremea frumoasă, ploi izolate, în general slabe, fiind posibile mai ales în zonele montane.

Aerul tropical foarte cald ce a persistat o săptămână şi a determinat - îndeosebi în Regatul Unit şi în Franţa - temperaturi record pentru luna septembrie va fi înlocuit treptat cu o masă de aer maritim -polar, astfel că temperaturile se vor pondera semnificativ în următoarele zile, totuşi luni se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei, atingând 27...29 de grade în sudul Angliei şi chiar 33...36 de grade în sud-estul Franţei.

În schimb, dorsala caldă se va menţine peste o zona extinsă din Italia, peste Europa centrală spre sudul Scandinaviei şi se va deplasa şi către est, unde la începutul începutul săpămânii se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât mediile multianuale caracteristice în a doua decadă a lunii septembrie. Vânt mai intens va fi în bazinul estic al Mării Mediterane (în special în Marea Egee, afectând Peloponezul, Attica, Insulele Ciclade şi Creta), dar şi în Norvegia, cu precădere în zona costieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 11 septembrie 2023. Condiții bune pe litoral. Temperaturi de până la 26 de grade Celsius