Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 17 noiembrie 2023. Ploile se vor extinde în toată țara

Vremea de mâine în România. În intervalul 16 noiembrie - 17 noiembrie 2023 vremea se va ameliora sub aspectul ploilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât în intervalul precedent, cu precădere în nordul, centrul şi nord-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi slabe, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice şi la munte. La altitudini în general de peste 1400 m, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în sud, centru şi est, viteze de 45...55 km/h, iar pe creste peste 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 14 grade.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 15:21

Cerul se va înnora treptat dinspre vestul-sud-vestul ţării, iar ploile se vor extinde şi vor cuprinde ziua îndeosebi jumătatea sud-vestică a teritoriului, apoi şi celelalte regiuni. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de precipitaţii mai însemnate, peste 20...25 l/mp, iar la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 80...90 km/h, visolind ninsoarea şi spulberând zăpada, iar cu viteze mai mici (în general de 45...55 km/h) şi în vest, sud-vest şi nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. La începutul zilei, izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo de vineri 17 noiembrie București

Pe acelaşi subiect

Valorile termice, îndeosebi cele din timpul nopţii, se vor situa peste cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 13...14 grade şi minima de 5...6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea de mâine la munte

Cerul se va înnora treptat dinspre masivele vestice, iar precipitaţiile se vor extinde şi vor cuprinde întreaga zona montană. Vor fi ploi, iar la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, în special în sudul Carpaţilor Occidentali se vor acumula cantităţi de precipitaţii de peste 20...25 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în special în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 80...90 km/h, visolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Cum va fi vremea în Europa

Vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii în vestul, centrul, în partea central-sud-estică a continentului precum şi în zonele aflate la sud de Marea Baltică. Acestea vor fi sub formă de ploaie, dar local şi în zonele montane aferente vor fi precipitaţii mixte. Pe alocuri se pot acumula cantităţi însemnate de apă. În restul continentului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi în sudul şi centrul Europei.

Temperaturile nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul precedent. În zonele mai joase de relief, mai ales la începutul şi finalul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 17 noiembrie 2023. Ploile se vor extinde în toată țara