Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 24 ianuarie 2024. Scăpăm de ger, se încălzește în toată țara. Prognoza meteo ANM

Vremea de mâine în România. Până pe 24 ianuarie în regiunile sudice şi sudice-estice şi în zonele depresionare local vor fi nori stratiformi sau ceaţă asociată cu depunere de chiciură, iar în rest cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare local la munte, în Maramureş, Crişana şi pe alocuri în Moldova, mixte în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi de la -5 grade în zonele cu nebulozitate persistentă din sud-vestul Munteniei şi estul Transilvaniei şi 7 grade, izolat în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei şi în Dobrogea.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 15:27

Valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent şi se vor situa în majoritatea zonelor peste cele specifice datei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade. Înnorările şi precipitaţiile se vor extinde treptat din cursul după-amiezii dinspre nord-vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi Crişana, local în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi mai ales sub formă de ploaie în Banat.

În Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii, redusă. Pe alocuri vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, unde se vor depăşi 70...90 km/h şi vor fi perioade cu viscol, dar la viteze mai mici, cu rafale în general de 45...55 km/h, local în Oltenia şi sudul Transilvaniei şi pe arii restrânse în rest. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

Prognoza meteo ANM București

Valorile termice vor fi mai ridicate faţă de intervalul precedent. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a datei, va fi de 1...3 grade, iar cea minimă de -4...-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore din interval vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Pe acelaşi subiect

Vremea de miercuri 24 ianuarie la munte

Înnorările şi precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare, se vor extinde treptat din cursul după-amiezii dinspre Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali şi vor cuprinde toate masivele. Vântul va avea intensificări în special la altitudini de peste 1700 m, unde se vor depăşi 70...90 km/h şi vor fi perioade cu viscol. Temperatura aerului va avea valori în creştere, ziua în Carpaţii Occidentali, iar noaptea şi în restul masivelor.

Cum va fi vremea de mâine în Europa

Temperaturile se vor menţine mai ridicate faţă de normele perioadei în mare parte a Europei. Vremea va fi predominant frumoasă în Portugalia, Spania, Italia şi în Peninsula Balcanică, iar în rest cerul va avea înnorări în general persistente şi vor fi precipitaţii. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă însemnate. Vântul va avea intensificări îndeosebi în vestul, centrul şi estul Europei, cu viteze mai mari la rafală în Regatul Unit, Irlanda, Germania, Cehia, Austria şi Polonia, unde se pot depăşi pe alocuri 75 km/oră.

Temperaturile vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în Arhipelagul Britanic, iar în rest nu vor fi variaţii semnificative. În orele dimineţii, în zonele mai joase de relief, izolat va fi ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 24 ianuarie 2024. Scăpăm de ger, se încălzește în toată țara. Prognoza meteo ANM