Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 27 ianuarie 2024. Ninsori în aproape toată țara

Vremea de mâine în România. Până pe 27 ianuarie valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, Transilvania şi Moldova şi mixte în rest. Vântul va avea intensificări în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei, sud-vestul Olteniei şi pe areale mai mici în rest, cu rafale în general de 55...65 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 90...110 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 12 grade.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 16:49

ninsori în România
Vremea de mâine 27 ianuarie 2024. Ninsori în aproape toată țara - Profimedia Images

Vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în nordul, centrul şi estul ţării şi pe arii restrânse în rest. La munte va ninge, în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 10...15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp în masivele nordice ale Carpaţilor Meridionali.

Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei şi în prima parte a nopţii în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în nord-vestul Munteniei şi în sudul Banatului, cu viteze în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit. În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscol şi vizibilitate redusă.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 1 grad. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă, cu o probabilitate mai ridicată în sudul şi centrul teritoriului.

Prognoza meteo București 27 ianuarie 2024

Pe acelaşi subiect

Cerul va avea înnorări şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4...6 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. Presiunea atmosferică va fi variabilă în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Vremea de mâine la munte

Vremea va fi în general închisă şi va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 10...15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp în masivele nordice ale Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei şi în prima parte a nopţii în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, unde vor fi rafale de 90...110 km/h, viscol şi vizibilitate redusă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări persistente şi va ninge în Finlanda şi Norvegia, iar în Polonia, estul Austriei, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Belarus vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare. Local vor fi cantităţi însemnate. În rest, cerul va fi variabil sau temporar noros, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări în Arhipelagul Britanic, Peninsula Scandinavică, în ţările centrale şi sud-estice precum şi izolat în rest.

Temperaturile vor marca o creştere faţă de intervalul precedent în nord-vestul şi nordul ţării, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. În orele dimineţii, în zonele mai joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 27 ianuarie 2024. Ninsori în aproape toată țara